Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 24 декември 2013

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е разкрито едно престъпление и са регистрирани две. В заведението за отрезвяване е настанео едно лице.

Разкрити престъпления

На 24 декември около 21:10 ч органите на реда от РУП – Казанлък извършват проверка на л.а. „Мерцедес 190″, намиращ се източно от хотел „Казанлък“, управляван от И.Ч. на 21 години от с. Габарево. В хода на проверката полицейските служители откриват в купето на автомобила около 5 грама суха зелена тревиста маса – марихуана. По случая е образувано досъдебно производство.

По-характерни престъпления

На 24 декември в РУП- Чирпан е получен сигнал кражба на кабел от землището на с. Винарово. На мястото е изпратен екип, който установява, че неизвестно лице е направило три изкопа в земята и е отнело от там 30 м многочифтов телефонен кабел. Образувано е досъдебно производство. Сигнал за кражба на кабели е получен и за с. Верен, общ. Братя Даскалови. Неизвестно лице е направило 5 изкопа, след което е отнело 130 м многочифтов телефонен кабел. Образувано е досъдебно производство.

ПТП

На 24 декември около 14:40 ч по ул. „Кап. Петко Войвода“ в Стара Загора, до блок 23 в посока север-юг се е движил л.а. „Ситроен“, управляван от В.И. на 56 години от Стара Загора. При маневра завой наляво към паркинга на вход „Изток“, в лентата за насрещно движение на същата улица срещу него в посока юг-север се е движил таксиметров автомобил „Шевролет Матис“, управляван от Е.М. на 52 години от Стара Загора, който блъска в страничната дясна част „Строен-а“. Двамата водачи са тествани за употребата на алкохол. Положителен резултат е отчел дрегерът за пробата на Е.М. – 1,30 промила. От удара пострадал е возещият се като пътник в таксито(на предната дясна седалка) 33-годишен мъж от Ахтопол. Получил е контузия на главата и комоцио, счупване на преден горен зъб и охлузване в областта на лявата китка. Прегледан е в МБАЛ – Стара Загора, от където е освободен без опасност за живота. Водачът на „Шевролет Матис“ е настанен в заведението за отрезвяване. По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram