Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 5 август 2013

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити две престъпления и са регистрирани четири кражби. В заведението за отрезвяване са настанени две лица.

Разкрити престъпления

Във връзка с отразена взломна кражба от частен дом в с. Търничени, при която от дома на 77-годишна софиянка бе извършена кражба на велосипед „Балкан“, полицейските лусжители от РУП – Казанлък установиха, че извършителят е Р.М. на 39 години от горепосоченото село. Установено е, че същият е извършител и на друга кражба в селото, при която от дома на 40-годишен мъж е извършена кражба на одеяла, юрган и дрехи.

На 5 август в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от служител на охранителна фирма за това, че на същата дата в момент на кражба на стоки от магазина е заловил 17-годишна старозагорка. Момичето се е опитало да открадне два чифта маратонки, чифт детски сандали и две тениски на обща стойност 158,28 лв.

Кражби

На 5 август във Второ РУП- Стара Загора е получен сигнал от 68-годишен старозагорец, който заявил, че от жилището му в Стара Загора е извършена кражба. Установено е, че за времето от 2 до 5 август неизвестно лице е проникнало в апартамента на потърпевшия през терасата на втория етаж и е извършило кражба на 250 лв., фотоапарат и рутер за интернет. образувано е досъдебно производство.

Във Второ РУП – Стара Загора вчера е получен сигнал за разбит в Стара Загора автосервиз. От извършения оглед е установено, че за времето от 3 до 5 август неизвестно лице е проникнало в сервиза, демонтирало е заваръчен апарат и преносим трансформатор, от където е извадил около 150 кг медни намотки.

На 5 август в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 75-годишна жителка не село Средец, която заявила, че от стопанска пристройка на къщата и в горепосоченото сели неизвестно лице е извършило кражба на три овце.
В Първо РУП – Стара Загора вчера е подаден сигнал от 45-годишен старозагорец, който установил, че предното дясно стъкло на ползвания от него л.а. „Фолксваген Голф“ е счупено , а от колата липсва сд-плеър.

ПТП

На 5 август около 18:45 ч в Гълъбово, на околовръстен път на кръстовището с ул. „Загоре“ в посока север-юг се е движил л.а. „Опел Корса“, управляван от Д.Р. на 41 години и негова спътница в автомобила М.Р. на 36 години – и двамата от с. Калугерово. При движение с несъобразена скорост, на десен завой, водачът губи контрол над управлението на автомобила и се удря в мантинелата. От удара М.Р. е получила контузия на главата. Прегледана е в МБАЛ – Гълъбово е освободена от там без опасност за живота. Тестът за употребата на алкохол е отчел нулеви показания.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram