Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 24 ноември 2013

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е разкрито едно престъпление и е регистрирано едно. В заведението за отрезвяване са настанени две лица.

Разкрити престъпления

На 25 ноември в 00:10 ч във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 59-годишна старозагорка, която заявила, че неизвестно лице е счупило пет фасадни прозореца на входа на блока, в който живее в кв. „Три Чучура“ – юг. Пристигналият на място полицейски екип от Второ РУП – Стара Загора установява извършителя. Това е С.С. на 26 години от Стара Загора.

По-характерни престъпления

На 24 ноември в РУП – Казанлък е получен сигнал от 67-годишна казанлъчанка, която заявила, че около 17:15 ч същия ден на ул. „Ал. Батенберг“ в града е била застигната от две непознати лица, след което едното от тях дръпнало и отнело от ръката й пазарска чанта с хранителни продукти, прах за пране, портмоне с лична карта, две дебитни карти и 30 лв.

ПТП

На 24 ноември около 06:15 ч по АМ „Тракия“ в землището на Стара Загора в посока запад-изток се е движил т.а. „Рено Премиум“ , управляван от М.Ж. на 38 години от Варна. По време на движението си водачът заспива и губи контрол над автомобила, след което се блъска в лявата еластична предпазна ограда по посока на движението си . От удара са причинени значителни материални щети по „Рено-то“ и пътното съоръжение. Пробата за употреба на алкохол на водача е отрицателна.

На 24 ноември около 07:50 ч по бул. „Св. Патриарх Евтимий“ в Стара Загора се е движил л.а. „БМВ“ 120 Д, управляван от В.В. на 22 години от Девня. Поради движение със скорост, непозволяваща на водача да контролира автомобила, срещу завод „Бисер Олива“ същият губи контрол над колата, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в стълба на уличното осветление. От удара 22-годишният водач е получил политравма. Настанен е за лечение без опасност за живота. Пътуващата на предната дясна седалка 39-годишна жена от Варна е получила гръдна травма, фрактура на двата крака и таза. Настанена за лечение с опасност за живота.

На 24 ноември около 08:30 ч по пътя от Стара Загора за Казанлък , непосредствено преди Италианския мост се е движил т.а. „ДАФ“ с прикачено полуремарке, управляван от 47-годишен молдовски гражданин. Поради движение със скорост, несъобразена с пътната обстановка, на десен завой губи контрол над управлението, удря се с предната си част в бетонната ограда, разделяща двете пътни платна и се обръща върху нея. Полуремаркето минава в пътното платно за насрещно движение и блокира пътя. Пострадали няма. Нулеви показания е отчел дрегер-ът при тестването на водача за употребата на алкохол. Нанесени са значителни материални щети по автомобила и пътното съоръжение.

На 24 ноември около 16:45 часа на кръстовището на околовръстен път на Стара Загора се е движил л.а. „Фолксваген Транспортер“, управляван от 53-годишния К.Т. от Стара Загора. На кръстовището водачът н спазва знак „СТОП“ (не спира на знака ) и в него се удря движещия се в посока север-юг л.а. „Мерцедес“, управляван от Г.Г. на 38 години от гр. Крън. От удара возещата се на предна дясна седалка в л.а. „Фолксваген“ 48-годишна старозагорка е получила натъртване на гръден кош. Пътуващите на задната седалка на „Мерцедес-а“ – момче и момиче на 14 и 15 години са с оток на главата. Пробите на водачите на двата автомобила за употребата на алкохол са отрицателни. Нанесени са значителни материални щети.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram