Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 18 ноември 2013

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора саобразувани две бързи полицейски производства, разкрито е едно престъпление и са регистрирани две.

Бързо полицейско производство

На 18 ноември в 17:30 ч по пътя между Тулово и Мъглиж се е движил л.а. „Ситроен ZX“, управляван от И.Д. на 59 години. Поради движение с несъобразена скорост в тъмната част на денонощието , на десен завой водачът губи контрол на автомобила, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в движещия се там „Опел Астра“, управляван от 43-годишния старозагорец М.Ш. От удара са нанесени само материални щети. При тестването на водачите с дрегер същият е отчел положителна проба на И.Д. – 2,70 промила. Срещу него е образувано бързо производство.

На 18 ноември е започнато бързо полицейско производство срещу 38-годишния казанлъчанин Л.С. за това, че управлява в с. Бяло Поле автомобил под въздействието на алкохол. Тестът с дрегер е отчел 2,29 промила.

Разкрити престъпления

На 18 ноември в Управление „Полиция“ Мъглиж е получен сигнал от служител на ЕВН, който заявил, че проверка на електромер, отчитащ потребената енергия към дома на 42-годишната Д.М. от Мъглиж е установил, че електромерът е манипулиран и подаваната енергия не се отчита.

По-характерни престъпления

На 18 ноември във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 26-годишна старозагорка, която заявила, че паркирания й на ул. „Ген. Столетов“ „Алфа Ромео“ е със счупено стъкло. Извършен е оглед, при който е установено, че неизвестно лице е счупило задното ляво стъкло и е отнело от там преносим компютър.

На 18 ноември в полицейското управление в Гълъбово е получен сигнал от 36-годишен мъж, който заявил, че за времето от 16 до 18 ноември неизвестно лице е проникнало в база на фирма, намираща се на изхода на Гълъбово за с. Априлово и е отнело от там трактор „Т-150-к“, семечистачна машина „ОВС-25″, грайферни валяци, палцова косачка, джанти, гуми, дискове и различни части за селскостопанска техника на стойност около 8500 лв. След незабавно проведените оперативни мероприятия от полицейските служители на РУП – Гълъбово част от вещите и частите са намерени в пункт за изкупуване на черни и цветни метали. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно прозиводство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram