Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 11 септември 2013

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити са две престъпления и са регистрирани пет кражби. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Разкрити престъпления

На 11 септември органите на реда от РУП – Чирпан извършиха проверка в дома на Н.Г. на 39 години от с. Братя Даскалови в хода, на която мъжът доброволно е предал притежаваните от него без разрешително за съхранение и носене следното оръжие и боеприпаси – пневматична пушка „Meteor“, кал. 5,5, пригодена за стрелба с малокалибрени патрони , 40 патрона 9х19, 18 патрона – 16 калибър, 14 патрона – калибър 12 и два патрона за карабина.

На 11 септември органите на реда от Първо РУП – Стара Загора е извършиха претърсване и изземване в жилището на Н.Т. на 50 години от Стара Загора, при което са намерени и иззети 20 кутии цигари от марката „Diva Laxurious Slims“, 12 кутии „Korsar King size“, 32 кутии „Bestman“ и 24 кутии „Victory Exclusive“. По случая е образувано досъдебно производство.

Кражби

На 11 септември във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 80-годишна старозагорка, която заявила, че около 21:00 ч същия ден две непознати за нея лица я настигнали на кръстовището на ул. „Цар Калоян“ и ул. „Св. Отец Паисий“ и издърпали от ръката й чанта с ключове, мобилен телефон и портмоне със 17 лв.

На 12 септември в РУП – Чирпан е получен сигнал за кражба. Потърпевшият заявил, че от дома му е отнета цифрова камера „Панасоник – МД“10 000 и цифрова видеокамера „Сони“.

На 11 септември във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 34-годишен жител на Горна Оряховица, който заявил, че на 7 септември около 11:30 ч на Руски пазар в Стара Загора неизвестно лице му е отнело 500 лв., лична карта и карта за зареждане на гориво с отстъпка на петрол във верига бензиностанции.

На 11 септември в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 19-годишна старозагорка, която заявила, че на 5 септември на паркинга на хипермаркет в Стара Загора неизвестно лице е счупили стъклото на задната врата на „Опел-а“ й, след което е извършило кражба от там на дамска чанта с мобилен телефон, портмоне с лична карта и 35 лв.

На 11 септември в получен сигнал за кражба на дизелово гориво на АМ „Тракия“. на място е установено, че неизвестно лице е взломило капачката на т.а. „Рено“ със софийска регистрация и е отнело от там 350 л дизелово гориво.

ПТП

На 11 септември в 21:30 ч в РУП – Раднево е получен сигнал за възникнал пътен инцидент на главен път III 554 на 31+800 км. На мястото на инцидента е изпратен екип, който установява, че около 21:20 ч се е движил т.а. „ДАФ“ с турска регистрация, управляван от 55-годишне турски гражданин от Одрин. По време на движението си водачът губи контрол над управлението му, напуска пътното платно вдясно по посока на движението и се преобръща върху дясната си страна. От удара водачът е затиснат от кабината и е починал на място.

На 11 септември около 10:40 ч в двора на автомивка, намираща се на ул. „Капитан Петко Войвода“ в Стара Загора е бил паркиран т.а. „Опел Комбо“. Водачът му – 64-годишен старозагорец. Същият не е взел необходимите мерки автомобилът да не се приведе сам в движение в резултат, на което „Опел-а“ самопотегля назад и блъска стоящия в района на автомивката 44-годишен габровец. От удара мъжът е получил контузни рани на двете подбедрици. Прегледан е и освободен без опасност за живота. Тестът му за употребата на алкохол е отчел 1,28 промила.

Измама

На 11 септември във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 83-годишна старозагорка, която съобщила, че същия ден е била измамена по телефона по схемата пострадал близък и необходима операция за оставянето на златни пирони на дъщеря й. На непознато лице възрастната жена предала 2350 лв.

На 11 септември във Второ РУП- Стара Загора е получен сигнал от 83-годишен старозагорец, който заявил, че на домашния му телефон същия ден се е обадил „Доцент Георгиев“. Мнимият доктор пискал пари за спешната операция на внука на потърпевшия, който бил блъснат от таксиметров автомобил и е в тежко състояние. На непознато лице възрастният мъж предал 11 000 лв.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram