Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 20 август 2013

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити две престъпления и са регистрирани пет кражби.

Разкрити престъпления

На 19 август във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 49-годишна старозагорка, която заявила, че за времето от 17 до 19 август неизвестно лице е проникнало в апаратмента й, след което от отнело незакрепена метална каса с размери 70х50 с намиращите се в нея златни накити с общо тегло 200 грама, 6500 лв. и таблет „Дива Премиум“. След незабавно проведените оператовно-издирвателни мероприятия, полицейските служители от Второ РУП – Стара Загора установиха, че извършителят е Д.С. на 48 години от Стара Загора. Извършено е претърсване в дома му където са намерени част от златните накити. Извършителят е задържан. У него са открити част от златните накити и откраднати пари. Задържан е за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Във връзка с отразена кражба на 80 лв. от л.а. „Фолксваген Голф“, полицейските служители от РУП – Чирпан установиха, че извършителят е А.С. на 24 години от гр. Батак. Същият е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Кражби

На 20 август във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 40-годишна старозагорка, която заявила, че от къщата й в село Борило неизвестно лице е извършило кражба на златен синджир със сърце около 15 грама и банкнота 100 лв..

На 20 август е извършена съвместна проверка от представители на ДГС – Стара Загора и от униформен служител на Първо РУП – Стара Загора в дома на К.Д. на 28 години от с. Горно Ботево, при която в двора на къщата съхранява без редовно разрешително съхранява 5 куб. м дървесина от цер и благун, придобити незаконно. Образувано е досъдебно производство.
Сигнал за кражба от автомобил е получен вчера в РУП – Казанлък. Потърпевшият заявил, че от автомобила му „Фолксваген Гол“, паркиран пред дома му е извършена кражба на акумулатор.
Сигнал за кражба от лек автомобил е получен в РУП – Казанлък вчера. Потърпевшият заявила, че от незаключения му „Опел Астра“, паркиран в ЖК „Левски“ е извършена кражба на CD плеър, на стойност около 50 лв.

На 20 август в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 59-годишне старозагоре, който заявила, че за времето от 18 до 20 август неизвестно лице е разбило предната дясна варата на кабината на т.а. „Мерцедес“, паркиран на паркинга на ДЗУ в Стара Загора и е извършило кражба от там на компютър, управляващ двигателя.

ПТП

На 20 август около 23:15 ч по бул. „България“ в Стара Загора в посока изток-запад се е движил л.а. „БМВ“, управляван от Н.И. на 23 години от Стара Загора. На кръстовището с агроцентър „Булагро“ водачът прави „завой надясно“ в посока север, но при маневрата губи контрол над управлението. Автомобилът навлиза в двора на агроцентъра и реализира птп с паркираните там автомобили: т.а. „Форд Транзит Конект 230″, л.а. „Форд Фиеста“, т.а. „Ситроен Берлинго“ и т.а. „Фолксваген Тигуан“ – всички собственост на агроцентъра. Образувано е досъдебно производство по случая. На водача е взета кръвна проба за анализ.

Други

На 21 август в полицейското управление в Раднево е получен сигнал от 42-годишне жител на Раднево, който заявил, че е открил автомобила си „Тойота Авенсис“ с нарязани четири гуми, счупени предно и задно панорамни стъкла и изкъртено странично огледало. Автомобилът е бил паркиран а ул. „Еделвайс“ в Раднево. Образувано е досъдебно прозиводство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram