Информационен бюлетин на ОДМВР – Стара Загора за 17.02.2014г.

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити три престъпления и са регистрирани четири. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Разкрити престъпления
На 17 февруари полицейски екип на РУП – Чирпан задържа в момент на кражба от частен дом на ул. „Д-р Петър Генов“ в гр. Чирпан две момчета на 17 и 15 години от Чирпан и 13-годишен пловдивчанин. При огледа на местопроизшествието е установено, че тримата са откраднали 48 кг арматурно желязо от стопанска постройка към къщата. По случая е образувано бързо производство.
Старозагорските криминалисти задържаха извършителя на кражба на над 3000 лв. от апартамент. Сигналът за това е подаден на 21 януари тази година и 60-годишната потърпевша заявила, че за времето от 11 октомври до 16 януари от апартамента й на ул. „Стефан Кардажа“ неизвестно лице е отнело сумата от 3000 лв., 550 долара и 200 евро.В резултат на успешно проведените оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители от Първо РУП – Стара Загора извършителят е установени задържа. Това е 20-годишната З.С. от с. Горно Ботево.
На 17 февруари органите на реда от РУП – Казанлък извършиха проверка в дома на 53-годишната З.А. от с. Копринка, при която жената доброволно е предала намиращите се в нея акцизни стоки без бандерол – общо 1080 къса цигари от марките „Тюркоаз“ и „Феймъс“.

По-характерни престъпления
В Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба на бронзови елементи от склад на фирма в Стара Загора. На място е установено, че неизвестно лице за времето от 14 до 17 февруари е проникнало в работното помещение на фирмата и е отнело от там 50 кг бронзови заготовки. Образувано е досъдебно производство.
Сигнал за кражба от трафопост е получен на 17 февруари във Второ РУП – Стара Загора. Изпратеният на място екип установява, че неизвестно лице е извършило кражба на 8 м многожилен меден проводник от трафопоста, намиращ сена ул. „Цар Симеон Велики“ в града.
На 18 февруари в РУП – Казанлък е получен сигнал от 56-годишен казанлъчанин, който заявил, че неизвестно лице е срязало оградната мрежа, проникнало е в имота му на ул. „Зора“ в Казанлък и е извършило кражба от там на шлайфмашина, три бормашина, перфоратор и девет пакета със захар. Потърпевшият е намерил откраднатите вещи зад жилище блок в близост до имота му. По случая е образувано досъдебно производство.
На 17 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 40-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е напръскало стените на къщата му на ул. „Х.Д. Асенов“ в Стара Загора с червено вещество и е напъхало клечки в ключалката на входната врата. Образувано е досъдебно производство.

ПТП
На 17 февруари по пътя от Павел Баня за Казанлък се е движил л.а. „Тойота Айго“, управляван от Н.П. на 69 години от Казанлък. На около 500 м след разклона за с. Дунавци, Н.П. предприема изпреварване, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в движещия се в посока запад л.а. „Опел Астра“, управляван от З.П. на 65 години от с. Дунавци. От удара жената от л.а. „Тойота Айго“ е получила натъртвания в областта на гърдите. Откарана е във ФСМП – Казанлък, където е прегледана и освободена без опасност за живота. Пробата за употребата на алкохол на другия водач е отрицателна.
На 17 февруари по ул. „Петко Стайнов“ в Казанлък в посока юг-север се е движил л.а. „Сеат Кордоба“, управляван от 47-годишната С.С. от Казанлък. На кръстовището с бул. „23-ти Пехотен шипченски полк“ при завой наляво С.С. не пропуска пресичащите на пешеходна пътека две жени от Казанлък. От удара едната – А.М. на 59 години е получила фрактура на 12-ти гръден прешлен. Настанен а е за лечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. Другата пострадала – М.Т. също на 59 години е получила натъртване на десен глезен. Прегледана и освободена без опасност за живота. Пробата за употребата на алкохол на водачката на л.а. „Сеат Кордоба“ е отрицателна.
на 17 февруари по ул. „19-ти февруари“ в гр. Казанлък в посока север-юг бътайки велосипеда си се е движил 65-годишният пешеходец А.А. от Казанлък. По време на движението си по данни на пострадалия е бил ударен от минаващ покрай него лек автомобил с неустановена марка, модел и регистрационен номер.Пострадалият е откаран в Спешен център Казанлък където е установено, че е получил фрактура на черепни кости, охлузни рани и комоцио.
На 17 февруари около 08:15 ч на км 228 по АМ „Тракия“ в посока изток с е движил л.а. „Рено Меган Сценик“, управляван от Т.М. на 56 години от Ямбол. Поради движение с несъобразена скорост, на ляв завой жената губи контрол над управлението на автомобила, излиза извън пътното платно. Блъска се в мантинелата, отклонява се вляво по посока на движението си, отново се блъска в мантинелата и се преобръща в отводнителен канал. От удара Т.М. и пътуващата с нея С.А. на 58 години същ о от Ямбол са получили охлузни рани по главите и ръцете. Двете жени са прегледани и освободени, без опасност за живота. Прибата за употребата на алкохол на Т.М. е отрицателна.
На 17 февруари по пътя от Нова Загора за Стара Загора се е движил л.а. „Рено Меган“, управляван от И.Г. на 23 години от с. Подслон. По време на движението си на прав участък от пътя и при намалена видимост (мъгла) водачът губи контрол над автомобила и в землището на с. Дълбоки се удря в крайпътно дърво, вляво по посока на движението си. От удара И.Г. е получил черепно-мозъчна травма и фрактура на лява ръка.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram