Информационен бюлетин на ОДМВР – Стара Загора за 12.02.2014г.

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити четири престъпления. В заведеието за отрезвяване са настанени три лица.

Разкрити престъпления
На 12 февруари органите на реда от Първо РУП – Стара Загора извършиха претърсване в дома на Н.Д. на 53 години от с. Змейово, при което откриха и иззеха от дома му 6 ловни патрона 12 калибър, 23 ловни патрона калибър 22, един халосен патрон калибър 7.62х54 и един патрон 7,62х39. По случая е образувано бързо производство.
Във връзка с отразена в бюлетин 42 кражба, при която неизвестно лице бе отнело от дома на 46-годишен радневец, полицейските служители от РУП – Раднево установиха, че извършителят е Р.С. на 26 години от с. Стамболово.
Във връзка с отразена кражба на от кафе автомат в Раднево, при която неизвестно лице бе извършило кражба на монети на стойност 400 лв., органите на реда от полицейското управление в Раднево установиха, че извършителите са трима радневци. С.Й. на 18 години, И.С. на 19 години и Ю.Е. на 18 години.
На 12 февруари органите на реда от РУ „Полиция“ Гълъбово съвместно със служители на ВиК Стара Стара Загора извършиха проверка в с. Искрица, в дома на М.С. на 49 години, при която е установено неправомерно присъединяване към ВиК мрежата. Образувано е досъдебно производство.

По-характерни престъпления
На 12 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получени сигнал от 53-годишен старозагорец, който заявил, че от микробус „Мерцедес“, паркиран на ул. „М.Кавалджиев“ в Стара Загора неизвестно лице е взломило странично дясно стъкло и е извършило кражба от там на спортна чанта с лични документи, 150 лв. и мобилен телефон.
На 12 декември в РУ „Полиция“ Гълъбово е получен сигнал за кражба на телефонен кабел. На място е установено, че неизвестно лице е извършило кражба на около 2000 м кабел близо до местността „Хайдушко Кладенче“, в землището на с. Разделна.
На 12 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 45-годишна старозагорка, която заявила, че в района на хранителен магазин, намиращ се на кръстовището на у лиците „Братя Жекови“ и „Цар Иван Асен II“ неизвестно лице е отнело от дамската й чанта портмоне, съдържащо 200 лв., комплект пръстен и обеци от бяло злато, златна гривна с тегло около 10 грама, лична карта и четири бакоматни карти.
На 12 февруари в с. Черна Гора е получен сигнал от 39-годишен пловдивчанин, който заявила, че от наследствената му къща в селото е извършена кражба на два дивана, водопроводните кранове на чешмите и водомер. Образувано е досъдебно производство.
Сигнал за кражба от апартамент е получен в РУ „Полиция“ Казанлък. 59-годишният потърпевш заявил, че неизвестно лице е проникнало в дома й на ул. „23-ти Пехотен шипченски полк“ и е отнело от там 900 лв., златни сребърни накити.
В РУ „Полиция“ Казанлък на 12 февруари е получен сигнал за кражба от апартамент. Неизвестно лице е проникнало в жилището на 57-годишната потърпевша, намиращо се на ул. „23-ти Пехотен шипченски полк“ и е отнело златни, сребърни бижута и монети.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram