Информационен бюлетин на ОДМВР – Стара Загора за 11.02.2014г.

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити четири престъпления. В заведеието за отрезвяване са настанени три лица.

Разкрити престъпления
Във връзка с отразена кражба на автоматичен въздухосмукател от шахта в района на Обсерваторията в Стара Загора, органите на реда от Второ РУП – Стара Загора установиха, че извършителите са петима старозагорци. Това са М.М. на 31 години, И.М. на 26 години, М.Т. на 25 години, Ж.Г. на 24 години и Ж.Ж. също на 24 години. Всички са задържани за срок до 24 часа във Второ РУП – Стара Загора.
Във връзка с кражба на кобила и шест овце от двор на къща, собственост на 83-годишен жител на Тулово, органите на реда от полицейското управление в града установиха, че извършител на деянието е И.Д. на 27 години.
На 11 февруари в РУ „Полиция“ Гълъбово е получен сигнал за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. При проверка на ел. табло с абонат М.С. на 49 години е установено, че след като захранването му е било преустановено, М.С. неправомерно се е присъединил към ел. мрежата и консумира енергия, която не се отчита от електромера. По случая е образувано досъдебно производство.
На 11 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 53-годишен старозагорец, който заявил, че две лица правят опит за кражба на една от решетките на бившия ракиен казан в с. Змейово. На мястото веднага е изпратен полицейски патрул, който задържа извършителите. Това са двама младежи на 16 и 14 години от с. Змейово. По случая е образувано бързо производство.

По-характерни престъпления
На 12 февруари в РУ „Полиция“ Казанлък е получен сигнал за взломен павилион за вестници, сладки изделия и безалкохолни напитки, намиращ се на ул. „Ген. Радецки“. На мястото е извършен оглед, при който е установено, че неизвестно лице е извършило кражба на неустановено към момента количество различни по вид и марка безалкохолни напитки на стойност около 150 лв. По случая е образувано досъдебно производство.
На 11 февруари в РУ „Полиция“ Гълъбово е получен сигнал за кражба от къща в с. Искрица. На място е установено, че за времето от месец декември до 11 февруари 2014 година че неизвестно лице е отнело от там печка и бойлер на твърдо гориво и метална врата на обща стойност около 300 лв.
На 11 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от магазин в с. Загора. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е проникнало вътре и е отнело от там 150 кутии с цигари от различни марки, 50 лв., 15 ваучера за предплатени разговори на мобилни оператори, четири здравни книжки и мобилен телефон.
На 11 февруари в РУП – Раднево е получен сигнал за кражба от апартамент. Потърпевшият заявил, че за времето от 5 до 9 февруари неизвестно лице е проникнало в апартамента, намиращ се на ул. „Рашо Костов“ и е отнело от там 3000 лв.
На 11 февруари в РУ „Полиция“ Гълъбово е получен сигнал за кражба от къща в с. Искрица. Потърпевшата заявила, че за времето от месец декември до 11 февруари 2014 година че неизвестно лице е отнело от там печка на твърдо гориво, метално легло с две пружини, черно-бял телевизор, четири сгъваеми походни стола и земеделски инструменти.
Сигнал за кражба от офис на фирма е получен в Първо РУП – Стара Загора. На място е изпратен екип, който установява, че неизвестно лице е проникнало в офиса, намиращ се на ул. „Евлоги Георгиев“ в Стара Загора и е отнел от там 20 лв.
На 11 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 70-годишна старозагорка , която заявила, че е станала жертва на телефонна измама. На жената било съобщено, че синът и е болен от свински грип и необходимо да даде 10000 долара. Пред дома си жената предала на непознато лице златен пендар с тънко синджирче около 4 грама, 3-грамов златен пръстен и кръстче около 1 грам, сребърен пръстен и ръчен дамски часовник. Образувано е досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram