Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 24.06.2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е разкрито едно престъпление и са  регистрирани три престъпления. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Разкрити престъпления

На 24 юни в РУП – Чирпан е получен сигнал за това, че в с. Найденово три неизвестни лица свалят от покрива на ветеринарната лечебница в селото керемиди и ги товарят в товарен автомобил „Мерцедес”. На мястото веднага пристига полицейски служител при вида, на който извършителите се разбягват. В резултат на проведените оперативни мероприятия самоличността им е установена и те са задържани. Това са Д.М. на 26 години от с. Найденово, П.П. на 20 години от с. Братя Даскалови и Р.Г. на 24 години от Чирпан. При извършения оглед на автомобила в него са открити 410 бр. керемиди, а до него  още 170 броя.

По-характерни  престъпления

На 24 юни в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 79-годишна старозагорка, която заявила, че от апартамента й е извършена кражба. Изпратеният на място екип установява, че неизвестно лице е проникнало в дома на потърпевшата през незатворен прозорец на тераса и е отнело от там около 6000 лв., 800 евро, 300 долара и  златни накити с общо тегло около 100 г. По случая е образувано досъдебно производство.

Сигнал за кражба от магазин е получен на 25 юни в Първо РУП – Стара Загора. Потърпешвата заявила, че неизвестно лице е проникнало в обекта, намиращ се на ул. „Св. Княз Борис” в Стара Загора и е отнело от там 370 лв.

На 24 юни във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 74-годишна старозагорка, която заявила, че същия ден непознато за нея лице е нахлуло в магазина, в който работи на ул. „Ген. Столетов” и със сила и е отнело портмоне с 240 лв.

ПТП

На 24 юни около 11:30 ч по бул. „Патриарх Евтимий” в Стара Загора в посока юг се  движил л.а. „Форд Фокус”, управляван от Р.Р. на 49 години от Стара Загора. По време на движението си, близо до бензиностанция „Еко” водачът предприема маневра „обратен завой”  и не пропуска движещия се там л.а. „Мерцедес”, управляван от неправоспособния З.З. на 21 години от Стара Загора. От удара Р.Р.  е получил мозъчно сътресение. Настанен е за лечение, без опасност за живота. Пробите за употребата на алкохол и на двамата водачи са отрицателни.

ОУПБЗН – Стара Загора

Вследствие на силния вятър и подналия дъжд в следобедните часове на 24.06.14 г., на територията на областта, са регистрирани множество сигнали за паднали клони и дървета на пътното платно , върху леки автомобили и ел. проводници . Екипити на ОУ ПБЗН са реагирали на 27 сигнала- 13 – РСПБЗН Стара Загора, 3- РСПБЗН Казанлък, 5 – РСПБЗН Чирпан

На територията на областта  няма откъснати населени места. Няма данни за нарушено водоснабдяване. Нарушено е  електроснабдяването  в  селата – Плодовитово – част, с.Подслон, Помпена ст/я на В и К Румъня

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram