Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 27.05.2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и са регистрирани четири престъпления.

Бързо полицейско производство

На 27 май в РУП – Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу Б.Ц. на 32 години от Стара Загора за това, че около 13:10 ч на 27 май управлява в землището на гр. Крън л.а. „Форд Фиеста” след употребата на алкохол – 1,81 промила.

На 28 май в РУП – Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу 25-годишният Х.Ч, от с. Кънчево. Около 02:50 ч мъжът е спрян за проверка на бул. „Ал.Батенберг” в хода, на която  е тестван с дрегер за употребата на алкохол и техническото средство е отчело 1,30 промила.

По-характерни престъпления

На 27 май в РУП – Гълъбово е получен сигнал за кражба на кабели. Заявителят съобщил, че за времето то началото на месец май до 25 май неизвестни лица са извършили кражба на 4500 м токопроводящи жила, изкопани от кабелно трасе между селата Обручище и Медникарово.

На 27 май във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за това, че на 24 май неизвестно лице е извършило кражба на 200 билета на национална лотария от павилион, намиращ се на кръстовището на  ул. „Цар Симеон Велики”  и ул. „М,Кавалджиев” в Стара Загора.

На 27 май в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за взломена кафе машина в с. Оряховица. На място е установено, че неизвестно лице е извършило кражба  на монетник   с около 40 лв. от намиращата се до входа на пенсионерския клуб  с. Оряховица кафе машина.

На 27 май в 04:46 ч  във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за горящ автомобил. На място е установено, че в резултат на възникналия пожар  е изгоряла предната част (двигателен отсек) на л.а „Пежо 307” , паркиран пред дома на потърпевшия на ул. „Капитан Н.Андреев” в Стара Загора. По случая е образувано досъдебно производство. Причините и щетите са в процес на изясняване.

ПТП

На 27 май около 15:00 ч по ул. „Августа Траяна” в Стара Загора, в посока запад, се е движил мотоциклет „Ямаха”, управляван от неправоспособния Е.Х. на 23 години от Стара Загора. По време на движението си, поради неспазена дистанция мотористът се блъска в движещия се пред него и намаляващ скоростта  л.а. „Мерцедес”, управляван от П.М. на 37 години от Стара Загора. От удара Е.Х.е пострадал и е откаран в Спешен Център, където е прегледан и освободен без опасност за живота. Пробата му за употребата на алкохол е отрицателна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram