Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 09.05.2014 год.

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и са разкрити две престъпления.

Бързо полицейско производство

На 9 май в РУП – Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу Д.Т. на 59 години от с. Търничени за това, че управлява в селото л.а. „Опел Корса” след употребата на алкохол. При направения на водача тест с дрегер техническото средство е отчело 1,93 промила.

Разкрити престъпления 

На 10 май около 02:05 ч полицейски патрул на Първо РУП-  Стара Загора спира за проверка л.а. „Фолксваген Голф”, управляван от 24-годишния старозагорец М.Н. Спътници на водача  в колата са били още двама старозагорци –  Б.З. на 21 години и Г.Р. на 19 години. В хода на проверка в автомобила е открита бяла бучка с тегло около 2 грама, която при направения тест е реагирала хероин. Тримата старозагорци са задържани  в Първо РУП – Стара Загора за срок до 24 часа.

На 9 май полицейски патрул на РУП – Гълъбово, движещ се по пътя към язовир Розов кладенец забелязва движещи се срещу тях две каруци с четирима криминално проявени и познати на органите на реда лица. Униформените служители  предприемат маневра „обратен завой” с цел извършване проверка на лицата, при което двете каруци отбиват по пътя и се скриват  зад бившата бензиностанция „Никея”, където разтоварват каруците и побягват. На място е установено, че са разтоварени 8 жп релси с обща дължина около 15 м. Непосредствено след това втори полицейски патрул спира на бул. „Република”, близо до бензиностанция в Гълъбово едната каруца и задържа придвижващите се в нея  трима жители на Гълъбово – Г.Д. на 29 години, З.К. на 29 години и И.В. на 22 години. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че релсите са предмет на кражба от Рудник „Трояново – 1”. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

По-характерни престъпления

На 9 май в РУП – Гълъбово е получен сигнал  за кражба от трафопост в с. Обручище. На място е установено, че неизвестно лице е проникнало вътре и е отнело от там 200 кг трансформаторно масло.

Сигнал за кражба на дизелово гориво е получен на 9 май в РУП – Казанлък. 48-годишният заявител съобщил , че за времето от 18:00 ч на 15 април  до 09:00 ч на 16 април неизвестно лице е извършило кражба на 230 л дизелово гориво  от склад на фирма, намиращ се на бул. „Княз Ал. Батенберг”. Образувано е досъдебно производство.

На 9 май в РУП – Раднево е получен сигнал от 28-годишен жител на с. Боздуганово, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба на меден ел. проводник от електропреносната мрежа на селото. При извършения на място оглед е установена липсата на 480-метров меден проводник. Образувано е досъдебно производство.

На 8 май в Първо РУП-  Стара Загора е получен сигнал за кражба. 47-годишната жена, подала сигнала заявила, че за времето от 1 до 7 май неизвестно лице е извършило кражба на трифазен кабел – 45 м и трифазен електромер от база, намираща се в кв. Кольо Ганчев.

На 9 май  в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба от автомобил. 21-годишният потърпевш заявил, че неизвестно лице е проникнало в незаключения му служебен  автомобил „Мерцедес Спринтер”, паркиран зад читалището на с. Розово и е отнело от там мъжко портмоне с 590 лв., свидетелство за управление на мпс, лична карта  и контролен талон.

На 9 май във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от автомобил. 20-годишният потърпевш от гр. Твърдица заявил, че неизвестно лице е проникнало в автомобила му „Опел Вектра” и е отнело от там авто сд, акумулаторна батерия, лични документи на водача и автомобила. Опел-ът е бил паркиран до ловната хижа на с. Борилово. Образувано е досъдебно производство.

ПТП

На 9 май   в 15:30 ч  по бул. „Ген. Гурко” в Стара Загора в посока изток се е движил л.а. „Фолксваген”, управляван от Р.Д. на 36 години от с. Сърнево. На кръстовището с ул. „А.Кънчев” жената не спира на знак „стоп” и и блъска движещия се в посока север т.а. „Мерцедес”, управляван от М.Г. на 26 години от Стара Загора. От удара М.Г. губи контрол над управлявания от него автомобил и се блъска последователно в метален стълб и пътен знак, получавайки контузия на главата. Прегледан е и е освободен без опасност за живота. Пробите за употребата на алкохол и на двамата водачи са отрицателни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram