Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 08.05.2014 год.

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и е разкрито едно  престъпление. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Бързо полицейско производство

На 8 май около 16:35 ч по бул. “П.Евтимий” в Стара Загора в посока север се е движил л.а. „Фолксваген Пасат”, управляван от С.С. на 36 години от Стара Загора. На кръстовището с ул. „Ген. Столетов” автомобилът спира, за да изчака разрешителен сигнал на светофарната уредба, но в същия момент в задната му част се блъска движещия се в същата посока л.а. „Фолксваген Голф” 36-годишната Е.Д. от Стара Загора. В резултат на възникналия пътен инцидент пострадали няма, причинени са само материални щети по двата автомобила. При направения тест с дрегер на двамата водачи за употребата на алкохол, техническото средство е отчело положителен резултат само за пробата на Е.Д. – 3.07 промила. По случая е образувано бързо производство.

Разкрити престъпления 

Във връзка с отразена кражба от къща в с. Овощник, при която неизвестно лице бе отнело от дома на 53-годишен мъж 1400 лв., 2000 паунда и златни накити, органите на реда от РУП – Казанлък установиха извършителя. Това е И.И. на 22 години от с. Овощник. С прокурорско постановление същият е задържан за срок до 72 часа.

По-характерни престъпления

На 9 май в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от магазин на ул. „Братя Жекови” в Стара Загора. На мястото е изпратен екип, който установява, че неизвестно лице е проникнало в хранителния магазин и е отнело от там монетника на касовия апарат с около 100 лв. в него, както и стока от магазина, която е в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство.

На 8 май в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 85-годишна старозагорка ,която заявила, че  е станала жертва на телефонна измама. Жената предала на непознато за нея лице 600 лв. след като я заблудило, че е нужна спешна операция за внучка й и зет й, които  са пострадали и. Образувано е досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram