Информационен бюлетин на ОДМВР – Стара Загора за 29.01.2014г.

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е разкрито едно престъпление и е регистрирано едно.

Разкрити престъпления
Във връзка с отразена кражба от къща в Чирпан, собственост на 30-годишен софиянец,при която неизвестно лице бе отнело машинка за подстригване на овце, стругарски ножове – 8 броя, 7 бургии и други дребни вещи. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят е установен. Това е 25-годишният А.М. от Чирпан. На същия е взета постоянна мярка за неотклонение – задържане под стража.
По-характерни престъпления
На 29 януари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба на проводник от трафопост. При посещение на място органите на реда установяват, че за времето от 28 до 29 януари неизвестно лице е проникнало в трафопоста, намиращ се североизточно от бл. „ЗСК 2″ в кв. „Три Чучура“ в Стара Загора и е отнело от там 7 м многожилен меден кабел.

ПТП
На 29 януари около 07:10 ч на разклона за Павел Баня в посока изток-запад се е движил л.а. „Мерцедес“ управляван от 37-годишния О.О. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост (заснежено пътно платно) губи контрол над автомобила, излиза вдясно по посока на движението си и се преобръща в крайпътна канавка. В резултат на пътния инцидент пътуващите в автомобила: А.Ш. на 35 години от с. Александрово е с контузия на лява ръка. Прегледана и освободена без опасност за живота. Е.К. на 26 години от същото село е получила фрактура на гръдните прешлени. Прегледана и освободена без опасност за живота. А.А. на 46 години е с фрактура на прешлен – прегледана и освободена без опасност за живота. Н.Б. на 50 години от с. Александрово е контузия на главата и лявото рамо. Нулеви показания е отчел дрегер-ът при тестването на водача за употребата на алкохол.
На 29 януари около 09:40 ч по пътя от гр. Гълъбово за с. Разделна в посока изток-запад се е движил автобус „Сетра ц215″, управляван от С.С. на 48 години. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, на прав участък от пътя, водачът губи контрол над управлението на автобуса и блъска движещата се в същата посока каруца с конски впряг. От удара единият от возещите се в нея С.А. на 51 години получава фрактура на двата долни крайника . Другият – Д.М. на 56 години от Гълъбово е прегледан и освободен без опасност за живота. Пробата за употребата на алкохол на водача на автобуса е отрицателна.
На 29 януари около 19:30 ч по бул. „Руски“ в Стара Загора в посока юг-север се е движил л.а. „Фолксваген Пасат“, управляван от Н.Д. на 60 години от Стара Загора. На кръстовището с ул. „Ген. Столетов“ водачът предприема маневра „завой надясно“, но не пропуска пресичащата на зелен светофар и пешеходна пътека 19-годишна девойка от Стара Загора, и я блъска. От удара К.И. е получила фрактура на две кости на дясна подключица. Откарана е от водача на автомобила в МБАЛ – Стара Загора където е настанена за лечение, без опасност за живота. Пешеходката и водачът са тествани за употребата на алкохол като дрегерът е отчел отрицателни резултати и за двете проби.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram