Изявленията на Драгомил Иванов за общинския дълг са абсолютна лъжа и манипулация

Ds olil

По повод дадената от председателя на ПП „Атака“ – Казанлък, Драгомил Иванов пресконференция на 18 ноември 2013 г. и изнесената информация в медиите за размера на общинския дълг, Община Казанлък категорично заявява, че изявленията на г-н Иванов са абсолютна лъжа и манипулация. Самият той уточнява пред присъстващите журналисти, че не е сигурен в числото, което оповестява. Това означава, че посочената от него сума е твърде произволна и в никакъв случай не отговаря на действителността. За съжаление обаче, някои медии веднага, съвсем непрофесионално тиражираха, че дългът на Община Казанлък е 13 млн. лв.
Настоящото ръководство на община Казанлък винаги е работило и продължава да работи прозрачно, в интерес на гражданите и никога не е спестявало истината за състоянието на Общината.
От наследените близо 6 млн. лв. просрочени задължения на Общината през 2011 г., през 2012 г. настоящото общинско ръководство успя да разплати 2 101 000 лв. През 2013 г. до месец септември са разплатени 1 414 000 лв. и продължава разплащането на задълженията.
По Закона за общинския дълг с решение на Общински съвет – Казанлък Община Казанлък има дълг в размер на 2 951 875 лв.
Всеки може да направи съпоставка между посочените числа и да си отговори на въпроса защо му е на г-н Драгомил Иванов да подхваща тема, по която не се е подготвил.
Остава обаче отворен въпросът защо някои медии толкова много бързаха да оповестят тази манипулация, а не както е редно да потърсят и другата страна в казуса, за да бъдат обективно информирани гражданите.

/Пресцентър Община Казанлък/

Публикацията предизвикала изявлението:http://www.presstv.bg/index.php?option=com_portal&view=article&id=36977

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram