Изложба открива „Чудомирови празници 2014г.“

Ds olil

„Така е и до днес“ – изложба на Чудомирови творби в ЛХМ „Чудомир“ е първото събитие в програмата на тазгодишните „Чудомирови празници 2014г.“ По традиция откриването е на 25 март, когато е  рожденият ден на писателя и общественик Димитър Чорбаджийски – Чудомир.
В първия ден на празниците ще бъде показан и спектакълът „Глупаци“ от Нийл Саймън – открита сцена „СЪЛЗА И СМЯХ“ и Асоциация за изкуство и младежки инициативи „СТУДИЯТА“ София. Мястото е НЧ „Искра -1860“.
Ден по-късно ще се проведе научна конференция „Исторически паралели: 30-те години на XX век в творчеството на Чудомир и днешното съвремие“ –
с участници проф. Андрей Пантев, проф. Никола Георгиев, д-р Иван Гранитски и писателят Любомир Котев. VII Национален фотографски конкурс„Човекът до мен“ е също част от културното събитие за поредна година.
Официалната церемония по награждаване на отличените участници в националните конкурси „Малките нашенци“ и „Присмехулници“е на 27-ми март във Военен клуб.
Концерт,„Днешните бардове“, постановки на гостуващи театри, както и прояви с участието на местни танцови състави, са също част от програмата на Чудомировите празници, които ще продължат до 1 април.
Закриването ще направи ансамбъл „Тракия“ с фолклорен концерт.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram