Ивелина Делева: Аз съм едно голямо дете с много емоции

Ds olil

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=w4435lDWmL0′]

От известно време едно младо момиче от Павел баня упорито доказва популярната теза за постигането на мечтите с цената на много труд и целенасоченост. Тя е млада, амбициозна и твърде дръзка дори за възрастта си. Споделя, че е решена на всичко, за да се види преуспял човек. Специално за Вас, читателите на Pavelbanya.eu, разговаряхме с Ивелина Делева, понастоящем работеща върху изграждането на музикалната си кариера. Предлагаме Ви интервюто, в което тя разкри за предстоящите си творчески проекти.

Около теб се случват интересни неща. Разкажи ни повече за тях.
– Първоначално започнах да се занимавам с конкурси за красота и спечелих две специални награди в Стара Загора: Представително лице на известен търговски център и лице на популярна марка. Бях много щастлива и малко след това реших да отида в музикалния Димитровград, защото от малка мечтата ми е да стана певица. Ето, че започна да се сбъдва желанието ми, благодарение на музиканта и вокален педагог Димчо Делев.

Ти беше абитуриентка на Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство и участник в спектакъла „Избор на Царица Роза – Павел баня 2013“. Кухнята или сцената?
– Разбира се, че сцената. Тя е нещото, което ще бъде на първо място, за мен в моя живот, а за кухнята- между другото. 🙂

Сподели ни нещо за себе си. Какъв човек си, какво обичаш, на какво се радваш и кое презираш?
– Аз съм едно голямо дете с много емоции, събрани на едно място. Радвам се на малките неща в живота и смятам, че всеки трябва да го прави, да оценя малките „розови“ действия и думи, които правят деня му по-хубав. Какво презирам? Презирам лъжата, завистта и двуличието. Но обичам да съм обичана и да обичам.

Откога се занимаваш с музика? Как разбра, че това е призванието ти?
-От малка обичам да пея и да радвам хората около себе си, а от тук нататък с помощта на Димчо Делев ще радвам и хората по света и мисля, че мечтата ми ще се сбъдне. С повече упоритост и вяра всичко се постига!

Какво е за теб това изкуство и смяташ ли, че то има пазар в малка страна като България?

-Аз в момента се занимавам с народна музика, поп фолк, българска и световна естрада. Всичко възможно ще направя, за да се реализирам и извън пределите на нашата страна!

Защо избра дебютната ти песен да носи фолклорно звучене?
-Това беше само моя проба за изпълнение върху песен от македонския фолклор, по принцип първата ми песен е почти готова. В момента работя върху нея и ще имате възможност да чуете демо версията й.

Не мога да не ти задам традиционния въпрос – какви са бъдещите ти творчески планове?
-Да започна да пея и да усвоя много добре всеки един жанр, след това ще запиша няколко песни на фолклорна основа, както и поп фолк, а имам и предложения за запис на сръбска песен за Сърбия. Също имам предложения за изнасяне на няколко концерта пред балканска публика в Италия, Австрия, Швейцария, Дания и Швеция!

Дебютният сингъл на Ив Делева – „Татко“

текст, музика и аранжимент – Димчо Делев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram