За три години осъдиха 25 годишен нарязал гуми на 14 автомобила в Горно Черковище

С осъдителна присъда и наложено ефективно наказание приключи дело за непристойно поведение и нарязани гуми на 14 автомобила

Районен съд – Казанлък постанови присъда, с която наложи на 25-годишния Н. К, осъждан многократно, наказание лишаване от свобода за срок от три години и четири месеца, при първоначален строг режим. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

Съдът го призна за виновен в това, че на 24.12.2023 г. в с.Горно Черковище, община Казанлък, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправял закани и обиди спрямо двама мъже, замахвал с нож срещу единия от тях, както и нарязал с нож гумите на 14 автомобила.

В Районен съд – Казанлък делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което първоначално определеното наказание бе намалено с една трета.

Подсъдимият често искал пари от жителите на селото, с които препитавал. След употреба на голямо количество алкохол той отишъл до дома на единия от пострадалите, за да поиска средства. Вратата на къщата била заключена. Н. К. започнал да я  рита, да крещи силно и да отправя заплахи. На място дошли мъж и жена – съседи. Подсъдимият замахвал застрашително с нож към мъжа, заплашвал го и обиждал. Това предизвикало страх у съседите и те се прибрали по домовете си. Подсъдимият решил да изпълни заканите си и нарязал с нож гумите на паркиралите на улицата автомобили.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *