За риба в деня на изборите

Ds olil

Дългоочаквано риболовно състезание на язовир „Копринка“, стартира в последната неделя на месец октомври тази година. От ЦРОО обявиха правилата на състезанието и начините за записване на риболовци от страната:

Записване тук: https://form.jotform.com/242732741641353
Reins Cup 2024 – Копринка ще се проведе на 27.10.2024
Състезание по спининг риболов от брега.
Сборен пункт: паркинга до шлюзовете на стената в 06:30ч
https://goo.gl/maps/nUfnoECnJLXrGL4S9
Такса участие – 30лв.( за деца до включително 16 годишна възраст няма такса) цялата сума от такси ще бъде дарена на ЦРОО Копринка, за зарибяване и опазване на язовир Копринка.
Не са необходими членски карти за участниците в състезанието!
Записвания ще се извършват в онлайн формата тук: ОЧАКВАЙТЕ
В магазин Фишинг Зоун, ул. Вихрен 45А, София
В магазин Пъстървата в град Казанлък
В магазин Фиш 24 в град Стара Загора

Желателно е да има списък с участниците за да предвидим наградите, за всеки участник.
Всеки участник в състезанието ще получи метър Fishing Zone и пакет силикони Reins.
Стартът на състезанието ще се даде в 7:30, приключваме в 12:30ч и всички трбва да са в лагера не по-късно от 12:45ч
Хубаво е участниците да са на сборното място един час преди даването на старта .
ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ В СЪСТЕЗАНИЕТО:
1. Риболовът се извършва само от брега , без да има обособени сектори .Придвижването става само пеша (без използванито на каквито и да е било МПС или плавателни средства) без ограничение на периметъра ,стига да може да се прибере до сборният пункт 15 мин. след обявяване края ня състезанието.
2. Риболовът се извършва само с изкуствени примамки, като е разрешено монтирането само на 1 такава.
3. Забранено е използването на монтажи ,които включват повече от 1 примамка .
4. Състезанието е индивидуално. С цел да се осигурят нормалните условия за риболов ,както и да се спазят антиепидемичните изисквания , между двама участника-риболовци трябва да има необходимото разстояние ,като предимство има този, който пръв е пристигнал на риболовната точка.
5. Всеки участник трябва да притежава в себе си телефон с камера или фотоапарат, чрез които да заснема своя улов на специално предоставен от организаторите уред за измерване.
6. На този уред се поставя уловената от участника риба, като тя е без примамката за риболов и се позиционира с главата към началото на метъра, а номера на участника трябва да се намира върху рибата или да е поставен на самия метър. На снимката трябва ясно да се вижда къде е края на опашката на рибата поставена на метъра. При улов на голяма риба се разрешава тя да бъде съхранявана в кеп или живарник, като веднага за това се уведомяват организаторите , за да изпратят човек, който да помогне за нейното измерване. За целта риболовецът трябва да стои на мястото, на което е. Всякакво придвижване с риба в кеп , живарник или кукан води до дисквалификация!
7. Всеки участник сам избира кои снимки да предостави за класирането. Веднага след приключване на състезанието ги изпраща по VIBER – на телефонния номер, изписан на баджа със стартовия му номер, изтеглен чрез жребий в началото на събитието. Снимките трябва да бъдат изпратени не по-късно от 20 мин. след приключването на “Reins Cup 2022-язовир Копринка“. Ако има проблем с изпращането им – участникът трябва незавабно да се обърне за съдействие към организаторите. Участникът пази своите снимки в телефона си до обявяването на класирането, с цел проверка от организаторите и е длъжен да ги предостави при поискване.
8. Всички участници трябва да са на сборния пункт най-късно 15мин. след приключването на състезанието – всяка минута закъснение се наказва с минус 10 точки. Закъснение над 10 минути автоматично дисквалифицира.
9. За класирането се взимат в предвид сбора от линейните размери на изпратените от участниците риби, като всеки има право да избере до 3 снимки с уловени риби за следните видове: костур, щука, бяла риба и сом.
Гореизброените риби трябва да са с размери по ЗРА
– костур – над 12 см;
– бяла риба – над 45 см;
– сом – над 65 см;
– Щука – над 35 см.
-Кефал – над 22 см
Снимки на риби под тези размери няма да се взимат в предвид за оформяне на класирането!
Всеки вид риба участва с до 3 снимки и класирането се определя от линейния сбор от дължините на всички уловени риби. Пример:
Участник изпраща следните снимки:
– костур: 25 , 30 и 28 см;
– щука: 60 см;
– сом: 65 см.
Общите точки на този участник ще е сбора от дължината на всяка една риба: 208 точки.
10. При равен брой точки по напред се класира този участник, който е уловил повече видове риба, след това по-голям брой риби и ако пак има равенство – при по-голяма риба от другият участник.
11. Организаторите си запазват правото да променят условията на състезанието по всяко време, като уведомят за това всички участници, както и да прекратят състезанието при възникването на обстоятелства, преценени като опасни за здравето на участниците.
При прекратяване на състезанието преди да е изтекло половината от времето му, то не се обявява крайно класиране и се насрочва нова дата за провеждането му. Ако събитието е прекратено след преминаването на половината му времетраене, то участниците изпращат своите снимки с уловени риби и се формира класиране на база на тях.
12. Всеки един участник може да подаде контестация за неспазването на правилата от друг участник, не по-късно от 30 мин. след приключването на състезанието, като предостави на организаторите доказателства за това срещу такса равна на входа на съответният участник. Независимо дали контестацията е уважена или не таксата не се възстановява
13. Таксата за участие е 30 лева .
– Награда за най-голяма риба – ваучер 50лв.
– Награди за първо,второ и трето място във формата на ваучери за пазаруване в магазин Fishing Zone – 200лв; 150лв; 100лв

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *