Заради тел от гуми – роми предизвикаха пожар

Ds olil

Пореден пожар предизвикаха роми в Казанлък. Той се разрази източно от ромската махала под надлеза. Заради запалените 3 гуми изгоря и около 500м. храстова растителност отстрани на надлеза.  Пътят, който води към махалата и към няколко фирми в Казанлък отдавна е превърнат в сметище, на което могат да се видят от битови,  строителни отпадъци,  до разпилени учебници и тетрадки от училището, което се намира на 100 метра от мястото на пожара. „Ромите постоянно палят автомобилни гуми, като целта е телта в тях“, коментираха пожарникарите, които споделиха, че това е поредният път, в който гасят подобен пожар в региона. От години специалистите, коментират, че подобни чести инциденти ще престанат, ако от пунктовете за цветни метали престанат да купуват тел от изгорели гуми. 

 За поредния пожар информираха казанлъчани, които са видели гъстия черен дим от горящите гуми. Пожарникарите загасиха поредните запалени гуми, но пътят е осеян с изхвърлени автобусни и автомобилни гуми, които е въпрос на време да бъдат запалени.

 По ирония на съдбата или не, до една от всеоще незапалените гуми, бе поставена учебна тетрадка, разтворена на на упражнението „Зелено и чисто училище“.

Г. М.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram