Започна ремонтът на пътя Павел баня – Турия

Ds olil

Ремонтът на пътя гр. Павел баня – с. Турия започна. Кметът на общината Иса Бесоолу даде началото на ремонтните дейности и първата копка бе направена. Така градоначалникът спази и поетият в първия си мандат ангажимент да търси възможности за асфалтиране на участъка, макар той да не е общинска собственост. 

Републиканският второкласен път гр. Павел баня – с. Турия не е ремонтиран от 30 години насам. Години наред той беше осеян с дупки, а шофьорите на превозните средства се налагаше да ги заобикалят с повишено внимание. По този участък ежедневно преминават стотици превозни средства, тъй като той продължава в посока Община Брезово и Пловдив. Преди две години бе изготвен проект на участъка, за който съдействаха кметът на Павел баня Иса Бесоолу и народният представител Халил Летифов. Проведени бяха редица срещи и разговори с отговорните за ремонта институции, за да се стигне до днес, когато една дългогодишна мечта на преминаващите по трасето се сбъдна.  

„Да си пожелаем успешна и ползотворна работа! Ремонтните дейности, които започват от днес, са плод на труда, диалогичността и отговорността на редица институции и лица. Благодаря на всеки от тях, че откликна и чу молбата ни да асфалтираме цялостно пътя и да помогнем за запазване живота и здравето на преминаващите по трасето!“, заяви Иса Бесоолу – кмет на Община Павел баня. 

Припомняме, че през 2021 г. бе подменен 1,3 км водопровод, след като преди това бе направен основен ремонт и на път II-56 от село Горно Сахране през „Гердеме“ до Павел баня. Въпросният участък не беше ремонтиран от близо половин век.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *