Започнаха първите тракийски игри на предизвикателствата

Ds olil

Над 20 ентусиасти стартираха в първите „Тракийски игри на предизвикателствата“, които се провеждат днес в рамките на „Празниците в долината на тракийските царе“. Игрите включват няколко изпитания в различни зони на парк „Тюлбе“, които всеки участник ще трябва да премине самостоятелно. Изпитанията са физически и логически. В близост до Тракийската гробница е обособен район за провеждането на игрите с пет зони. Със специално изготвена топографска карта всеки участник ще трябва да ги открие и да се справи с предизвикателствата във всяка една от тях. Участниците стартират на групи в точно определено време.

След старта всеки участник сам ще може да реши как да намери и премине през всяка зона. Преодолявайки различните изпитания, той получава карта от зоната, на която е отбелязано дали се е справил с предизвикателството. На финала участникът трябва да пристигне с пет карти от съответните зони – там ще го очаква загадка. Когато тя бъде решена, ще бъде засечено финалното време на всеки, включил се в първите „Тракийски игри на предизвикателствата“ . Те включват дартс, хвърляне на чувалчета с пясък в обръч от пет метра, преминаване на разстояние от 30 метра върху две кубчета, физически упражнения и решаване на пъзел и мистериозна задача.

Организатори на игрите са Туристическо дружество „Орлово гнездо“ и Община Казанлък. Ветеранът в бяганията Ради Милев е част от екипа, който ще работи със състезателите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram