Заключителният етап от Обиколката на България през Казанлък налага затваряне на улици на 29 август

Ds olil

На основание чл. 44, ал. 1, т.1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 88 от Закона за движение по пътищата и във връзка с провеждането за 71-ви път на Международната колоездачна обиколка на България, част от календара на Международния колоездачен съюз за осигуряване на нормалното провеждане на спортно мероприятие на територията на Община Казанлък на 29.08. 2024г. /четвъртък/

РАЗПОРЕЖДАМ

§1. Да се въведе временна организация и безопасност на движението на ППС-та, чрез забрана за спиране, престой, паркиране и преминаване на ППС по пътните участъци от кръстовището до кръстовище на следните булеварди и улици в гр. Казанлък:

1. бул. „ Княз Ал. Батенберг”- от бензиностанция „ Лукойл“ до кръстовището с бул. „Никола Петков” в посока изток-запад – 16.00 ч. до 17.00 ч.

2. бул. „Никола Петков” – от кръстовището с бул. „ Княз Ал. Батенберг”/ Лидл/ до кръстовището с ул. „ Капрони” /до металния пешеходен мост пресичащ Старата река източната страна на булеварда /- 16.00 ч. до 17.00 ч.

3. Ул. „ Капрони“ – от бул. „ Никола Петков“ до бул. „ Освобождение“, в посока изток-запад- 16.00 ч. до 17.00 ч.

4. бул. „ Освобождение” – от кръстовището с ул. „ Капрони” до кръстовището с Републикански път I-5, затваряне на едното пътно платно / източното/ северен вход на гр. Казанлък в посока юг-север- 16.00 ч. до 17.00 ч.

§1.1 Да се въведе временен режим на движение на МПС по обходните булеварди и улици: бул. „ Освобождение“ / западното платно/ ул. „ Генерал Драгомиров“, към съществуващата улична мрежа в гр. Казанлък.

§2. Временната организация за движението на МПС – та да се въведе, след като са налице всички условия за организация и безопасност на движението, а именно:

2.1. Спазване изискванията на Закона за движение по пътищата.

2.2. Стриктно изпълнена на място сигнализация спрямо Закона за движение по пътищата.

2.3. Всички временни пътни знаци следва да се отстранят след отмяна на забраната за обществено ползване на булевардите цитирани в т. 1, т.2 , т.3 и т. 4.

2.4. Да се осъществява контрол на средствата, чрез които е въведена временна организация и безопасност на движението.

§ 3. Срок на действие на временната организация на движението – от 15:50ч. до приключване на състезанията, но не по-късно от 17.00ч. на 29.08.2024г. (четвъртък).

Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram