Заинтересовани ще дискутират по проекта „Долината на розите и тракийските царе“

Ds olil

Обсъждане с местни заинтересовани страни във връзка с „Разработване на туристически маршрути/пакети на базата на регионални туристически продукти“ по проект „Долината на розите и тракийските царе“, Схема „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите“ по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г. ще се проведе днес от 14 часа в залата на „Искра“ 4.
Проектът, на обща стойност 489 160 лв., се изпълнява от Община Казанлък в партньорство с общините Мъглиж, Павел баня, Сопот и Карлово в периода август 2012 – август 2014 г. Неговата основна цел е да се повиши атрактивността и известността на туристическата дестинация Долината на розите и тракийските царе, да се осигури утвърждаването на района като бранд на международния и националния туристически пазар, да спомогне за разширяване на териториалния обхват на туристическите продукти и прояви, и привличане на посетители във всяка от петте партньорски общини.
На обсъждането ще бъдат представени разработените индикативни маршрути по всяка от 7 теми: Тракийско наследство – Долината на тракийските царе, Маслодайната роза и фестивал на розата, Люлка на възрожденската култура (писатели, художници, музиканти) и борбата за национално освобождение, Най-доброто място за въздушни спортове и приключения, Лековити минерални води – спа и уелнес през цялата година, Съхранена природна среда и биоразнообразие за екотуризъм, Туризъм в автентична селска среда и съхранени традиции и фолклор.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram