„ЗАЕДНО” за просперитета на България с бюлетина 8 в деня на изборите!

Пред старозагорската общественост Коалиция „ЗАЕДНО“ представи листата си с народни представители за 27 МИР с водач Любов Авджиева. Присъстваха граждани на Стара Загора и от населените места на областта.

„Най-важното, което ни обединява – хора с различни професии, житейски опит и желание да работим, това са доверието, отговорността и морала“ – посочи Ива Митева, председател на коалиция „ЗАЕДНО“. „Създадохме този проект, защото не искаме да изглеждаме като хора, които са влезли във властта, за да я усвоят. В последните две години бяха създадени много разделителни линии между хората. Продължаваме да се цепим, делим и мразим. Допуснати бяха много грешки, а водещите политически субекти заложиха на агресивна политическа кампания. Това, което чувам от срещите си с хората е, че ни е нужно обединение. Сега, повече от всякога съзнаваме, че са потребни личности, експерти, хора с морал и с честен подход“, категорична бе Ива Митева.

Тя посочи, че за предстоящите парламентарни избори е била предоставена пълна свобода на водачите на листите на коалиция „ЗАЕДНО“ да подберат хората, които ще представят нейните програмни приоритети и ще работят за разрешаването на проблемите по места. Сред тях са спиране на обедняването на хората чрез икономически и финансов растеж, разработване на нов стратегически план за развитието на българската енергетика, справедливо преизчисляване на пенсиите на всички пенсионери на база осигурителен принос, пенсионна възраст и солидарност в модела на пенсионно осигуряване, противодействие на битовата престъпност, постигане на качествено образование и здравеопазване, решаване на проблемите на културата в България. Дигитализацията и силна местна власт е друг приоритет за представителите на коалицията.

По въпросите на енергетиката в региона на Стара Загора пред гражданите говори инж. Петко Динев, с над 30-годишен стаж в бранша. Експертът посочи, че оцеляването на сектора е въпрос на национална сигурност.

Проф. Петко Салчев, който е заемал редица ръководни постове в системата на здравеопазването, представи необходимостта от промени и реформи в здравната система, като преразглеждане на клиничните пътеки и въвеждане на модел на заплащане за реално извършена на пациента услуга, медицинската помощ до най-отдалечените места, стимулиране увеличаването на индивидуалните практики и запазване на младите лекари, стимулиране извършването на медицинските прегледи от българските граждани, увеличаване на средствата за извънболнична помощ и др.

Ива Митева и кандидатите за народни представители ще продължат своите срещи с гражданите и в утрешния ден, когато ще посетят град Казанлък. На 20 март, от 10 часа ще се проведе среща с граждани в комплекс “Армагански път” и разходка в централната част на града – площад “Севтополис”.

„ЗАЕДНО” за просперитета на България с бюлетина 8 в деня на изборите!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram