Задържан е насилник на собствената му майка

По искане на Районната прокуратура в Стара Загора, Районен съд – Казанлък измени мярката за неотклонение „домашен арест“ в „задържане под стража“ спрямо 32-годишния Х.М. от Казанлък, привлечен като обвиняем за това, че на 23 декември м.г. не е изпълнил заповед за защита от домашно насилие спрямо 54-годишната си майка и 15-годишния си син. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив. 

Обвиняемият е осъждан за престъпления против собствеността, освободен е от затвора на 25 ноември м.г. Въпреки забраната да доближава сина си и майка си, той е упражнил физическо насилие спрямо тях, а жената е била заплашена с убийство, посочват още от обвинението.

Както БТА писа, на 3 ануари т.г. наблюдаващият прокурор по делото е внесъл за разглеждане в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, а Районният съд в Казанлък е определил спрямо обвиняемия мярката „домашен арест“. 

От Апелативната прокуратура посочват, че на 4 януари Х.М. е нарушил мярката и е напуснал къщата, в която е било определено да я изтърпява, отправил е и нови закани към близките си, които са подали сигнал на спешен телефон. По тази причина искането на Районната прокуратура за изменение на мярката е уважено от съда.

БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram