Задържана е група за разпространяване на наркотици

Ds olil

Антимафиоти от ГДБОП – СБОП – Стара Загора, съвместно с техни колеги от  областната дирекция в града, неутрализираха престъпна група за трафик на наркотици. Задържани са петима мъже от Стара Загора.
При претърсването на имоти и автомобили, използвани от групата, са открити  54 кг таблетки – прекурсор за производство на амфетамин, 27 таблетки с надпис “CIRRUS”, 7 – изписани като “AERIUS” и още 7 тъмносини необозначени таблетки. Намерени са и 2 грама бяло прахообразно вещество, реагирало на кокаин, найлонова торбичка с бели таблетки, газов пистолет, както и 700 лв. и 60 евро. Сред иззетите вещи по досъдебното производствно са също мобилни телефони, цифров апарат, преносим компютър, електронни везни, DVR на охранителни видеокамери,  флашпамети и други.
По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжната прокуратура – Стара Загора. Трима от групата са задържани за срок до 24 часа, а други двама – до 72 часа и са им повдигнати обвинения. Работата по разследването продължава.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram