Живка Аладжова посети Регионалната здравна инспекция – Стара Загора

Ds olil

Областният управител Живка Аладжова посети Регионалната здравна инспекция – Стара Загора и се срещна и разговаря с директора д-р Елена Канева и ръководния екип. Тя подчерта особеното значение на институцията за опазване здравето на населението на Старозагорска област и изрази подкрепата си към д-р Елена Канева като признат професионалист и ръководител.
Високо оценявам вашата работа, тъй като вие сте специалистите, които представлявате държавата в такава важна област, каквато е опазването здравето на хората.Затова искам лично от вас да чуя за проблемите ви и съобразно моите правомощия да съдействам за тяхното решаване, обърна се към участниците в срещата Аладжова. Познавам дейността на контролните органи, тъй като аз самата дълги години съм работила това, но считам, че днешната ситуация изисква да се води диалог с представителите на бизнеса и мерките, които предприемате да бъдат балансирани – да бъдат предписващи, а не стресиращи, настоя тя.
Пред Областния управител бяха поставени въпросите за заплащане труда на работещите в държавните контролни органи и осъвременяване на статута им като държавни служители. Според тях трудовите им възнаграждения не са актуализирани от 2008 г. , съществува уравновиловка в заплащането като не се отчитат социално-икономическите различия в отделните региони на страната.
Живка Аладжова поиска всички предложения и инициативи, които са в посока за подобряване на работата и повишаване статута на здравните инспектори да й бъдат представени до края на месеца. Тя пое ангажимента да ги представи пред здравния министър д-р Таня Андреева и нейния екип за обсъждане и решаване.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram