„Есенна дъга на изкуствата“ гостува в Шипка

Ds olil

В навечерието на Деня на народните будители Читалище „Искра – 1860″ гостува в град Шипка. В Художествената галерия, участниците от „Есенна дъга на изкуствата“, бяха посрещнати от любезните домакини, в лицето на кмета Стоян Иванов и библиотекарката Илияна Данчева, които представиха своя поздрав към гостите чрез Вокална група „Възраждане“ с ръководител Мария Колева. Сред зрителите бе и дългогодишният директор на казанлъшкото механотехническо училище Христо Гъдев, който искрено се зарадва на читалищните таланти.

Постоянната експозиция на автори, с шипченски корен, допринасяше за предпразничната атмосфера, която подчертаваше гордостта на родолюбивите жители на стародавното средище на духовност и култура. Песен за народните будители, изпълни Ивея Симеонова, солистка на Вокална студия „Искрица“.

Мая Стойчева, Мария Димитрова и Ивелина Станчева от „Искрица“ също поздравиха зрителите с популярни песни, които заредиха с настроение. За идващия празник клавирни честитки отправиха Стефан Делиганев, Божана Бонева и Стела Коева от класовете по пиано и акордеон в Школата по изкуства „Емануил Манолов“.Последва фолклорно изпълнение на Кристияна, Симона, Красимир и Калин от Ансамбъла за народни песни и танци „Искра“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram