„Екскурзовод за един ден “ представиха в Общината

Ds olil

Ученици от петите и шести класове на Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ – Казанлък, ще представиха в ОА филм за своята работа като екскурзоводи по проекта „Екскурзовод за един ден“. Официално за страната инициативата стартира на 1 декември, а за Казанлък и областта това е първо по рода си събитие, за сега. Съобразена е с европейския проект „Кариерно издигане“ и е насочена към подобряване на чуждоезиковото обучение в прогимназиалния курс.

На представянето присъстваха кметът на община Казанлък Галина Стоянова. зам. областият управител на Стара Загора Петко Карагитлиев, директорът на ИМ „Искра“ Момчил Маринов, на ХГ „Св.Св. Кирил и Методий“ Слави Радев, Сребра Касева – началник отдел Култура и туризъм в Общината, доброволката от Корпуса на мира Мери Смит, родители.

Само за един ден учениците от тези паралелки са посетили забележителностите в градовете Калофер, Карлово, Сопот, Копривщица и Панагюрище и са влезли в ролята на екскурзоводи на български и английски език – всичко това запечатано в рамките на 30-минутен филм. Зам. областният управител прочете поздравителен адрес към учениците и учителите в Хуманитарната гимназия, в който от името на Областна управа бе изразеноуважението към тях за свършената работа, както и бе отправено пожеланието в това училище да продължат да изграждат едни прекрасни млади хора. Директорът на училището Слави Радев пожела следваща такава среща да бъде проведена в навечерието на Фестивала на розата между кмета и учениците, където да бъде представен нов филм, този път по проекта „Казанлък“. Учениците получиха от ОА и от ИМ „Искра“ рекламни материали за община Казанлък и сборникът за Долината на тракийските царе и розите“, които ще им помогнат за реализирането именно на споменатия вече проект.

Конкертни предложения към младите екскурзоводи отправи кметът Стоянова, така че да помогнат на Казанлък – да се включат в двугодишния проект „Организиране на туристическия маркетинг“, който е съвместен на нашата и общините Павел баня, Мъглиж и Карлово и да вземат участие в дискусията с министър Симеон Дянков за домакинството на Казанлък за следващото издание на инициативата „Чудесата на България“.

На финала на срещата в ОА кметът, зам. областният управител, директорът на Хуманитарната гимназия получиха като подарък от учениците диск с филмът, разказващ за тяхната инициатива „Екскурзовод за един ден“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram