Ева Паунова: Промяната в Казанлък, благодарение на успешното усвояване на европейски средства е видна още от входа на града

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Паунова посети днес града на розите и заедно с кмета на Община Казанлък Галина Стоянова проведоха среща с ръководството на една от водещите фирми в региона  за производство на  електроапаратура – „Никдим“ ЕООД, а по-късно посетиха и дневните центрове за деца и възрастни хора с увреждания.

Казанлък  стои  уверено на картата на България и се развива  с такъв устрем, че още при входа на града промяната, благодарение на успешното усвояване на европейски средства е видна.  Над 109 млн. лв. безвъзмездни европейски средства са вложени за изпълнението на европейски проекти. Това е ясен знак за ефективно работеща администрация, което е в полза на местния бизнес. Тук има работещ бизнес с динамично работещи предприятия, доказателство за което е и най-ниската безработица в цялата старозагорска област.“ – това заяви депутатът в Европейския парламент при посещението си в Казанлък. Паунова подчерта, че се радва да види, че толкова млади хора са намерили професионалната си реализация в компания като НИКДИМ, която по думите на евродепутата разчита на постоянството и ясната си стратегия за успех.

Кметът Галина Стоянова представи пред Ева Паунова и отчет за изпълнението на програмата за управление на Община Казанлък 2011-2015, като подчерта, че освен успешното усвояване на европейски средства много важна дейност, по която общината работи през последните години е и подготовката за новия програмен период – в работна фаза  са готови 35 инвестиционни проекта, с които общината е в готовност  да кандидатства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г.

 

Пресцентър ГЕРБ-Казанлък

DSC_0267DSC_0568

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram