Държавата няма никакви договорни отношения за реставриране на монумента на Бузлуджа

Ds olil

В студиото на Радио Стара Загора областният управител на Стара Загора Методи Марков заяви, че фестивалът „Оупън Бузлуджа“, който започва от днес, ще се проведе, въпреки липсата на необходимата документация от страна на организаторите. Той увери, че институциите ще направят всичко възможно събитието да премине без инциденти. 

По отношение инициативите на арх. Дора Иванов и нейната фондация за реставрация на монумента на бившата комунистическа партия на Бузлуджа Методи Марков заяви, че няма никакви подписани договори между фондацията и държавата за извършване на дейности. Към момента паметникът е опасен и няма администрация, която да допусне туристи на него, бе категоричен Методи Марков. Той изрази мнение, че превръщането на паметника в недвижима културна ценност от национално значение реално ограничава възможностите за действия около неговата реставрация.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Държавата няма никакви договорни отношения за реставриране на монумента на Бузлуджа

  1. Кой ще връща сега парите, които тя получи за ремонтни дейности от фондации и дарения? КОЙ?КОГА? И ДОКОГА ЩЕ ИМА БАЛАМИ ДА ВЯРВАТ НА ТАКИВА КОИТО ЖИВЕЯТ НА ГЪРБА НА ДРУГИТЕ ЧРЕЗ ИЗМАМА? ДОКОГА? ДОКАГО ЩЕ СТОТЕ ПРЕД ТЕЛЕВИЗОРИТЕ СИ И НЯМА ДА ВЗЕМЕТЕ ЖИВОТА В РЪЦЕТЕ СИ ДА ОТИДИТЕ ДО УРНИТЕ И ДА ГЛАСУВАТЕ? ДОКАГО ЩЕ СТЕ НИХИЛИСТИ? САМОУБИЙЦИ НА БЪДЕЩЕТО СИ И НА ДЕЦАТА ВИ!!!!

Comments are closed.