Доброволци презентираха „зелените идеи“ пред малчуганите в Турия

Ds olil

Темата за „Екологията, екологичното дело на всеки” беше застъпено със събитието „Лято в Турия”, в което доброволците на „МЦР – Взаимопомощ“ представиха късометражни филми и разказаха повече за екологичните проблеми на обществото ни. Посещението бе по покана на организаторите, неформална група, които организират подобни срещи всяко лято. Площадът в Турия бе изпълнен с любопитни малчугани, както и от възрастни, които имаха желание да разберат какво ще им представят доброволците.

Презентацията бе поверена на младежи от Грузия, Испания и Португалия, които са тук по проект „Еко бъдеще” на програма „Европейски корпус за солидарност”, а лентите са създадени в последните 10 години от доброволци, пребивавали в града на розите. Сред темите, които бяха поставени на вниманието на малчуганите от Турия бяха водните ресурси на планетата и тяхното значение за живите организми, отпадъците и замърсяването, консуматорството, необходимостта от използването на биоразградими торбички, бутилки за многократна употреба и др.

Младежите, децата и възрастните хора имаха възможност да са на предпремиера на два непоказвани филма, създадени от новите доброволци на организацията. Премиерата им предстои във „Вечер на еко филмите” в Еко център „Зелена Европа” в с. Средногорово. Събитието е на 12 август по повод Международния ден на младежта, а входът е свободен.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram