Доброволците на младежката организация „Взаимопомощ“ се включиха с помощ за Шипка

Обучение за младежки работници по програма „Еразъм+“ с наименование „S.O.S. 2” се провежда от 14 до 23 юни 2024 г. за действия при бедствия и аварии с участието на младежи от Полша, Португалия, Испания и България в еко центъра „Зелена Европа” с. Средногорово.     

Младежите от обучението сами проявиха желание да помогнат на пострадалите в гр. Шипка на следващия ден след тяхното пристигане в с. Средногорово. Така реално те можеше да се запознаят с това как да действат при кризисна ситуация, която и темата на проекта. Така младежите изчистиха Чирпанлиевата къща като събраха 30 броя чували с паднала листна маса и клони. Те бяха пратени от една от доброволците, които помага от сутринта на първия ден от злочестия инцидент, която знае къде има нужда от помощ.

Днес младежите след вчерашното обучение как да действат при нужда от помощ се запознаха с това какво трябва реално да се случва по време на пожар в каквито и да е условия и какви пожарогасители по видове да използва. Обучението на 12-те младежи беше организирано от фирма от град Казанлък, която за втори път се отзовава на нуждите на организацията-домакин.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *