Доайенът в казанлъшката болница д-р Богдан Димов отбеляза 70 годишен юбилей

Ds olil

Един от лекарите в казанлъшката многопрофилна болница „Д-р Христо Стамболски“, чието име знаят хиляди казанлъчани отбеляза, при това на работното си място, уникален житейски и професионален юбилей. Акушер-гинекологът д-р Богдан Димов чества своята 70-та годишнина и 40-сет години лекарска практика. Изключително емоционално той бе поздравен и от директора на болницата д-р Кети Маналова-Владкова.

Казват че, всеки човек има свой лекар, чието име помни през целия живот. Д-р Димов е един от тези казанлъшки доайени. Хиляди са казанлъшките семейства, които пазят топли чувства към акушер-гинеколога д-р Димов. Много са и случаите, когато той помага за раждането на различни поколения в едно семейство.

Над 10 хиляди са успешните раждания, осъществени от Димов в неговата 40-сет годишна практика. Този опит се предава трудно, но самият той има огромно желание да го сподели с млади колеги.

Ежедневието и професията на лекаря са понякога трудно съвместими, но легендарният казанлъшки лекар споделя, че отдавна е намерил решение.

Но наред работата, с какво се забавлява лично Богдан Димов, оказва се предимно с футбол.

Своята практика Богдан Димов е стартирал в Кюстендил. Работил е и в чужбина, но основно медицинският му стаж преминава в казанлъшката болница.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram