Дете на годинка почина след жесток побой

Ds olil

Детенце на годинка и половина почина след жесток побой от пастрока си в Казанлък. Трагедията се е разиграла на 14 януари в най-бедния квартал на града „Казмера“, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.
 
Убиецът дошъл от Габрово на гости на баща си, с когото нямал контакт повече от 15 години, водил със себе си и доведената си дъщеричка – Мария. Дошли само двамата, защото майката заминала за чужбина да проституира. Така мирно и кротко живели няколко дни. Дядото – Огнян разказва, че бързо се привързал към доведената си внучка, дори я заобичал като свое дете. Купувал й мляко, направил й люлка, спяла на неговото легло. Във фаталния ден, синът му още от рано сутринта започнал да пие, той не му правил забележка, за да не се скарат. Впрегнал си каруцата и с жена си отишли до магазина да напазаруват за празника Банго Васил. Детенцето спяло на леглото и затова те бързали, за да не го оставят само. Върнали се за по-малко от 30 минути. Той оставил каруцата и влязъл в близкото кафене. Жена му се прибрала в къщата и секунди след това дотичала в кафенето разтревожена. „Каза ми, ставай бързо, няма да пиеш за този празник. Детето не е добре“, разказва Огнян. Той скочил, влязъл в дома си и поел в ръцете си малкото телце. „Главата му се олюляваше, но дишаше още“, продължава с насълзени очи да разказва съкрушеният дядо. Веднага повикали Бърза помощ, която пристигнала за минути. Детето е откарано в ЦСМП- Казанлък, където малко след това е починало от нараняванията си.
 
Бащата на убиеца е категоричен, че синът му трябва да лежи до живот в затвора. „Не искам физиономията му да видя, той не може да бъде човек. Той е животно за мен“, каза Огнян.
 
Атанас е задържан в РУП – Казанлък за 72 часа. Повдигнато му е обвинение по чл. 116 ал. 1 т. 4 вр. чл. 115 ал. 1 от НК. Предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка „задържане под стража“. /БГНЕС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram