И казанлъчани участват в кампанията „Да помогнем на Сиси да проходи“

Ds olil


Благотворителната инициатива е в подкрепа на Станислава Петрова от Добрич, която след катастрофа преди 4 години, е прикована в инвалидна количка. Кутии за благотворителност са поставени в няколко търговски обекта, но за Сиси казанлъчани даряват и при посещението си на театралните постановки в Дом на културата „Арсенал“. Средствата ще бъдат отчетени на семейството на 33-годишната Сиси, която е майка на 5-годишно момченце, разказва ни Ивелина Караколева, която подкрепя кампанията в Казанлък. Тя ще продължи и през есенните месеци, когато творческия сезон на театрите ще закипи отново.

Преди малко повече от три години младата жена претърпява тежка катастрофа, от която получава разкъсвания и кръвоизливи в корема, пукнати ребра и счупване на гръбначен прешлен, който е заменен изцяло с титаниев, вследствие от това се получава притискане на гръбначния мозък. Това е причината Сиси да изгуби чувствителност и движение от кръста на долу и да бъде прикована в инвалидна количка. След дълго възстановяване от операциите, които е претърпяла, тя води тежка и интензивна рехабилитация, както у дома, така и в болница Сердика в София, където се включват и роботизирани уреди за възстановяването й.

След пълни изследвания ЯМР, скенер и консултации с професори в болница REYAP HASTANESI CORLU в Турция е предложена терапия със стволови клетки. За да не се оскъпява офертата от Турция, професорите са съгласни да продължи рехабилитацията в болницата в София и да пътува за всяка вливка през две седмици до Турция. Това ще бъде по-трудно за нея, но е по-евтин вариант, защото сумата и без това е непосилна за Сиси и семейството и.

Офертата, която и е дадена за вливанията на стволови клетки е 46 000 Евро.

Офертата за роботизирана рехабилитация е 4,500 Евро.

Периодът, в който ще се направят тези процедури е два месеца, през които тя трябва да е под наблюдение в болницата.

Престоят там за този период е 6 000лева.

Цялата сума възлиза на около 110 000 лева, за която Сиси отново се нуждае от нашата помощ.

Дарителска сметка в банка ОББ клон гр. Добрич:

IBAN: BG36UBBS80021092761840

Титуляр: Станислава Тихомирова Петрова

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram