Депутати против закриването на полицейската школа

Народният представител от Коалиция „За България“ Атанас Пъдев заяви в Казанлък, че е твърдо против закриването на полицейската школа в Казанлък.

Той съобщи, че няма официална информация, но всички данни сочат, че се подготвя закриването на школата и превръщането й в бежански лагер. Такова действие е недопустимо и Пъдев призова всички народни представители от региона да застанат в обща позиция за запазването на школата.

Той съобщи, че в Казанлък вече има задържани сириски бежанци, които са били с фалшиви лични карти и международни паспорти. По неофициални сведения, ръководителят на полицейската школа е в София и води разговори са бъдещето на школата в Казанлък, а през вчерашния ден на посещение там е бил заместник министър на вътрешните работи.

Пъдев съобщи, че школата годишно обучава 800 души. Тя се разполага на 107 декара има изграден нов поземлен стрелбищен комплекс и фитнес зала на 1000 кв. м. 47 души работят там, като от тях 23-ма са обслужващ персонал. Школата има подписани споразумения за обучение на чужденци, като са проведени 8 такива, част от които финансирани от САЩ.

Пъдев отправи въпроса, дали представители на Община Казанлък  са дали съгласие за изграждане на бежански лагер, на мястото на школата.

Той лично призова обществото да подкрепи оставането на обучителния център в Казанлък, мотивира се и  с това, че създаването на бежански лагер в града е неуместно, тъй като тук има много обекти, които са част от държавната сигурност, включително и оръжейното предприятие „Арсенал“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram