Депо “СЪВРЕМИЕ” в Художествената галерия ще представя изкуството на съвременните художници в Казанлък

Ds olil

Екипът на Художествена галерия Казанлък започва работа по проект за изграждане на депо „Съвремие“, което ще представя изкуството на съвременните художници и ще предоставя на посетителите достъп до творчеството на всички визуални артисти, развиващи своята творческа дейност на територията на община Казанлък.

Същевременно депо „Съвремие“ ще осигури на всеки визуален артист пространство, което да курира сам, а неговата експозиционна площ ще дава възможност за непосредствено общуване на публиката с творчеството му. Това е дългосрочен проект и част от първия му етап е поканата от екипа на галерията към всички визуални артисти от община Казанлък да подадат своите заявления за включване.

Необходимо е попълването на онлайн формуляр, който трябва да бъде изпратен по електронна поща или депозиран на място в галерията. Формулярът съдържа въпроси, свързани с творческите биографии на кандидатите, а на базата на отговорите ще бъде съставен кръгът от автори, на които ще бъде предоставена постоянната експозиционна площ.

Художествената галерия в Казанлък е създадена през 1901 година и оттогава има ролята на мост между творци и ценители на изкуството.

В Казанлък са родени десетки именити български художници като Петко Клисуров, Иван Пенков, Иван Милев, Дечко Узунов, Ненко Балкански и други. Съвременните казанлъшки визуални артисти налагат устремено своето присъствие на сцената на изкуството и откриването на депо „Съвремие“ ще осигури необходимото пространство за представяне на творчеството им.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram