Денят на християнското семейство в ОУ „Георги Кирков“

Ds olil

ОУ „Георги Кирков“ традиционно отбеляза Деня на християнското семейство с разнообразни инициативи. Празника споделиха и гости от Италия, Испания и Турция, работещи по международен проект „Европейските корени“ по програма Коменски.
Училищната библиотека едва побра участници и гости на тържество в празничния ден. Звучаха едни от най-хубавите български песни, които връщат всеки човек при корените му, сред уюта на родния дом и магията на детството. В танц и музика по еврейски мотиви момичетата от шести клас изразиха идеята за значимостта на семейството във всички религии. Прочувствено прозвуча детската молитва на Иван Вазов – съкровен израз на желанието на всяко дете за любящо семейство. Поздравление поднесе директорът на училището Любомира Абдишева, като пожела любов и разбирателство с най-близките хора.
Представителите на чуждестранната делегация станаха част от празничните изяви на фолклорния състав с ръководител Цветан Цочев. В ателието по приложни изкуства също цареше оживление. Учениците изненадаха гостите със сръчните си ръце. Те изработиха картичка, тематично свързана с празника, чрез техниката квилинг. Малките специалисти от студиото по графичен дизайн показаха умения за работа с компютърни програми за рисуване. Те демонстрираха как новите технологии помагат за осъществяване на разнообразни творчески идеи. Денят на християнското семейство бе отбелязан и в специално проведен Час на класа, в който учителите напомниха за смисъла и традициите на празника, а децата изработиха подаръци за своите семейства. Похвална е и инциативата на третокласниците на госпожа Соня Георгиева, които дариха храни, дрехи и играчки на многодетното семейство от село Кънчево, като направиха в този ден 13 деца щастливи.
Г.Манев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram