Демонстрация: Как се чупи стъкло на автомобил

Ds olil

Обучение на полицаи. Как се чупи стъкло на автомобил, на водач, който не изпълнява полицейски разпореждания и се налага да се стигне то такъв етап. Обучаващите заявиха, че с ръка, с крак, повечето автомобилни стъкла няма как да се счупят. С гумена полицейска палка в повечето случаи също няма ефект. Самите полицаи, използваха телескопична палка или други предмети. Обучението се проведе на летища Бършен край Слевен, като подобни обучения ще се направят във всички полицейски управления. За бъдещи полицай и тренировки с екипите ще се провеждат в школите в Казанлък и Пазарджик.

Обучението бе проведено под ръководството на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Служители на сектор „Специални тактически действия” при ОДМВР-Сливен обучиха поредната група от служители с полицейски правомощия.

Практическото занимание се проведе на летище „Бъшен” край Сливен, където всички участници бяха разпределени в работни групи и приложиха в действие заложено в теоретичната част на обучението.

По разпореждане на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев подобни обучения на различни тематики ще се провеждат ежеседмично със служители от всички областни дирекции, което цели по-добра практическа подготовка на целия състав, за да реагират по-добре в кризисни и напрегнати ситуация. Предвиждат се практически занимания с разиграване на ситуации като преследване на автомобил, използване на ленти за принудително спиране, изграждане на КПП, задържане при оказване на съпротива и други.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram