Два нови обекта бяха открити в Казанлък

Ds olil

След 5 години, в които най-прекият път между Казанлък, Овощник и Черганово не функционираше, по една или друга причина, съоръжението най-сетне бе тържествено открито. Цялостното решение за пътя е дело на архитект Стоян Димов, като то включва кръгово движение, разширяване на пътния участък. Финансово участъкът изисква минимални средства от страна на Общината, защото участъкът е реконструиран с павета, които Общината от дълги години поддържа на склад. Единствените средства са за група от 3-ма павьори, които са пренаредили 2650 квадрата павиран път. На откриването на пътния участък присъстваха кметът на Казанлък Галина Стоянова, заместник-кметовете на Община Казанлък, председателят на Общинския съвет. Новата придобивка бе осветена от казанлъшки свещеници, които пожелаха да няма инциденти на участъка. Пътят скъсява значително пътуването към Овощник, коментира кметът Иван Колев.

„Казанлъшки оазис“, така се нарича реализираният проект в ж.к. „Изток“, който бе реализиран от община Казанлък предсрочно. 5-те декара междублоково пространство, са променени до неузнаваемост с финансовото съдействие на Министерството на околната среда. 10 хил. лв са средствата вложени в парка. 4,5 декара са озеленени, монтирани са детски играчки, беседка, кътове за отдих, спортни съоражения, осветление и напоителна система. Проектът е дело на арх. Иво Калинков, а целият обект е реализиран от зам.-кмета Лилия Цонкова. Дни преди откриването, част от съоръженията в парка бяха вандализирани, поради което е назначена и охрана. Кметът Стоянова призова гражданите също да пазят съоръжението.

Гражданите от квартала изразиха своята благодарност за изцяло променената площ. В парка е отделено място за църковен параклис.

Г.Манев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram