Два международни екипа преподаваха в СУ „Екзарх Антим I“ по проекта „STEAM Innovative Teaching in the Digital Era“

Учениците от 5 в и 6 б клас имаха много интересни часове по Човек и природа, а преподаватели им бяха учители от 5 страни.

В първия екип по темата „Кръвоносна система“ учениците от 6 клас решаваха практически задачи, като измерваха пулса си в ситуации с различно натоварване чрез приложение за добавена реалност, изграждаха хипотези, използваха изкуствен интелект и превърнаха телата си в музикален инструмент, за да изсвирят мелодията на сърцето, по време на урока говориха и писаха на английски език. В този екип участваха учителите Наташа Джуркова, Росица Минчева, Rosa Gaspar-Portugal, Hilde Øen-Norway, Ülle Lepp-Estonia и Nikolaos Giannelos-Greece.

Във втория екип работиха преподавателите от „Антим“ Александрина Шомова и Станимира Вълчева, както и гостите – Aglaia Anastasopoulou-Greece, Malin Hultquist- Norway, TERJE MÄGI – Estonia и Paula Bastos-Portugal. Те преподаваха заедно на петокласниците по темата „Жива и нежива природа“. Учениците разпознаваха предмети и ги съотнасяха към двете категории, сътвориха образ на животно от листа, камъни, клечки и други ресурси от природата, после направиха кратко видео за своето творение, по време на урока говориха и писаха на английски език.

Изключително интересни уроци създадоха двата екипа за времето на международната среща в казанлъшкото училище. Те ще бъдат преведени на партньорските езици и интегрирани в учебния процес във всяко партньорско училище, а чрез eTwinning ще бъдат споделени с повече европейски училища.

На всяка международна среща за времето на Еразъм+ проекта ще бъдат съставяни още иновативни уроци с използване на модерни дигитални ресурси. Най-успешните от създадената колекция ще бъдат представени на международна конференция през септември 2025 г., която ще се проведе в СУ „Екзарх Антим I“- съобщава координатора на проекта Наташа Джуркова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram