Даряват тон картофи за нуждаещи се от община Казанлък

1 тон във вид на картофи получи като дарение сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ“ от Фондация „Гората.бг“ и кампанията „Дари храна, дари надежда“.

С помощта на потребителите на Защитено жилище „Оптима“ с. Дунавци, доброволци на сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ“ и Юнайтед Авангард Артист, картофите бяха разпределени по 10 кг. и част от тях вече са предоставени на нуждаещи се хора на територията на община Казанлък. Акцията ще продължи до края на седмицата, за да достигнат помощите до всички нуждаещи, заявяват от „Младежки център за развитие-Взаимопомощ“.

Напомняме, че в 2023 г. 100 семейства в неравностойно положение от общината получиха дарения от хранителни продукти, осигурени отново от Фондация „Гората.бг“ със съдействието на казанлъшката организация.

Дарените тогава хранителни продукти бяха предадени на кметове на с. Средногорово, с. Енина, с. Овощник, с. Бузовград и гр. Шипка, както и на представители на институции в община Казанлък и дарители, които да изготвят списъци на социално-слаби жители на общината. Дарение във вид на хранителни продукти получиха и военноинвалиди и жители в с. Дунавци.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *