Глоби по една общинска наредба, друга неприета отменя

Казанлъчани спокойно могат да палят барбекютата си. Забранено е обаче да палят треви в дворове. Това  коментира зам. кметът Даниела Коева. Тя заяви, че няма да се налагат глоби за простряното пране по тераси, което е включено в новата Наредба №2. Всъщност това бил стар текст.
Заместник кметът Даниела Коева, коментира конкретно новата Наредба №2. Тя стана известна през изминалата седмица с текстове, забраняващи простирането на пране от кооперации по централни улици площади и булеварди.
Друг текст от същата наредба забранява паленето на огън на дворни места по тротоарите,  пред жилищните блокове и междублокови пространства. Означава ли това, че за казанлъчани ще бъдат забранени и барбекютата? От общината успокоиха, че приготвянето на храна на барбекю ще остане разрешено, тъй като е записано като текст, само че в друга наредба.
Остава отворен, обаче, въпросът защо при приемане на наредбата се приемат размери на глоби, за които  се обявява след това, че може би няма да бъдат налагани. А предстояща за приемане наредба разрешава забранените дейности. Четат ли проектите за наредби общинските съветници и как ги пишат специалистите от администрацията?  Ще разчитат ли казанлъчани на обещания, че няма да бъдат санкционирани по нече приет нормативен документ?

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram