ГЕРБ назначения, БСП питания

Ds olil

22 точки са включени в дневния ред на предстоящото заседание на общинския съвет на Казанлък. Сред любопитните доклади е назначението на Петко Карагитлиев за управител на общинското дружество „Балканинвест“. Дългогодишният му ръководител Теменужка Иванова, отдавна е навършила пенсионна възраст и желае да освободи поста. От краят на 2011 година общинска администрация, оглавявана от кметът Галина Стоянова обяви, провеждането на конкурс за управител на „Балканинвест“. През януари 2012 на конкурса се явява единственият кандидат Пенка Русинова. След няколко заседания на комисията председателствана от зам. кмета Петър Косев е обявен нов конкурс, „поради това, че кандидатката не е представила в програмата си за развитие на дружеството, своето виждане за бъдещата му дейност като общинско дружество, а по-скоро като звено от общинската структура с издръжка от общинския бюджет. „
Такава програма Русинова не представя.
Така на 12 март 2014 година общинска администрация предлага за управител Петко Карагитлиев, без конкурс, не е ясно защо е невъзможен такъв да се проведе.

Той стартира бурна кариера с идването на власт на ПП ГЕРБ.

Той е сред учередителите на гражданското сдружение и младежката организация на партията. Бил е общински съветник от ГЕРБ и заместник областен управител. След освобождаването му от поста придобива магистърска степен по финанси в Бургаския свободен университет през 2013г.

Любопитен факт, който предстои да видим, дали ще бъде дискутиран в общинския съвет е има ли конфликт на интереси при евентуалното назначаване на Карагитлиев като управител на „Балканинвест“ и семейният му строителен бизнес.

Общинската фирма, позната напоследък основно със събирането на такси от ламаринените гаражи в града, извършва дейност и в областта на строителството и общинските имоти. Карагитлиеви са собственици на строителния център „КАРКО“ ООД, Казанлък. Петко Карагитлиев от 2008 до 2012 е управител и съдружник в Строителна фирма „КОНКО“ ООД, Казанлък, според публикации в интернет издания.
Фирмата развива дейност основно в строителството.

На предстящото идната сряда заседание на общинския съвет групата на БСП отпрява три въпроса:
Първият за временно преместваемо съоражение на кафе „Фемили“ в центъра на Казанлък. Съветниците припомнят, че фирмата, която го стопанисва, не е имала нужното разрешение за това.
Съветниците отправят и въпроса от какъв водоизточник, ще се осъществява поливането на тревните площи и алеи в парк „Розариум“, който по настоящем се реконструира.
Отправено е питане, дали е вярно, че след като съдът обяви договора между общината и „Тракия трейд“ ООД за нищожен през юли 2013 до връщането на платената сума от общината текат лихви от 1000 лева на ден, дължими от общината. Групата на общинските съветници от БСП питат и дали е вярно, че от общинска администрация не позволяват на фирмата, закупила теренът на бившата инфекциозна болница, да запълни изкопа и да предаде имота във вида, в който го е получила.
По казуса има произнесли се няколко съдебни инстанции и настоящото общинско управление трябва да издължи на собственика над 3 милиона лева, поради некоректно сключен договор, още по времето на кмета Дамянов.
Вместо да бъде решен обаче проблемът казусът се задълбочава, което води до финансови щети, както за общината, респективно казанлъчани, така и за собственика на имота.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram