Георги Киряков с нова придобивка преди европейското

Параатлетът Георги Киряков заедно с треньора Светла Миткова продължава в Казанлък своята подготовка за предстоящото през август европейско първенство за хора с увреждания във Великобритания. Тези дни Георги ще се  сдобие с нов стол, с който ще участва в отделните хвърляния, според изискванията за състезаващите се параатлети. Средствата по неговата изработка ще бъдат покрити от Българската Параолимпийска асоциация.

Въпреки, че се налага да пътува до родния Тополовград, за да поддържа добра спортна форма преди големия спортен форум, Георги тренира все по-често на полигона за хвърляния в Казанлък.

 Столът, който в момента се изработва в Стара Загора, според най-новите изискванията, валидни от началото на годината за състезаващите се параатлети, ще бъде пригоден изцяло, за да бъде удобен за Георги Киряков. Изработва се по индивидуална поръчка.

Припомняме ви, че Киряков е част от националният отбор на България. Носител е на сребърен медал на копие от световното първенство в ОАЕ през 2013 г. и на бронз на гюле. От международния турнир в Чехия преди година спечели златните медали в същите дисциплини. Младият мъж, прикован в инвалидна количка от 2007 г., притежава близо 40 медала от национални и международни състезания.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram