В понеделник ще бъде открито обновеното отделение по лъчелечение при Комплексен онкологичен център в Стара Загора

Ds olil

На 20 януари 2014 г. (понеделник) в 14.30 ч. ще бъде официално открито обновеното отделение по лъчелечение в рамките на «Комплексен онкологичен център – Стара Загора» (ул. „Д-р. Т. Стоянович“ № 15), което се реализира по проект „Модернизиране на отделение по лъчелечение към „Комплексен онкологичен център – Стара Загора ЕООД“, осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма «Регионално развитие» 2007-2013 г.
Ще бъде представена новоизградената пристройка на отделението по лъчелечение към онкологичния център в Стара Загора, както и закупеният мултимодален линеен ускорител от най-ново поколение. Ще бъдат разяснени и възможностите за диагностика и лечение на онко болните в района с новата апаратура и значението на проекта за подобряването на здравния статус на населението от областите Стара Загора, Сливен, Хасково и Кърджали.
На събитието ще присъстват кметът на община Стара Загора г-н Живко Тодоров, д-р Петър Чилингиров – управител на «Комплексен онкологичен център – Стара Загора» и инж. Веска Узунова – ръководител на проекта.
Очакваме д-р Таня Андреева – министър на здравеопазването на Република България да уважи събитието.
Веднага след церемонията по официалното откриване ще се проведе пресконференция за медиите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram