В пет общини от областта гласуват на балотаж

В пет от 11-те общини на област Стара Загора ще се проведе втори тур на местните избори тази неделя, 1 ноември.

На балотаж отиват двамата кандидати за кмет на Гурково:  Иван Славов от ГЕРБ, събрал 26.86%, и досегашният кмет от БСП Слави Бонев с 21.95%.

Кичка Петкова от БСП, получила доверието на 36.99 от избирателите, и Христо Стефанов от ГЕРБ с 20.60% ще се явят повторно на избори в Чирпан за общински кмет.

В община Раднево ще има балотаж  между Маргарита Василева, издигната от „С Маргарита за Раднево“, която е получила 28.81% от гласовете и д-р Теньо Тенев отГЕРБ, на когото са се доверили 27.04% от избирателите.

На втори тур в община Опан ще се явят кандидатите за кметове Минчо Чавдаров (БСП) с 48.14% от гласовете и Генчо Колев („Нова алтернатива“), за когото са гласували 31.55% от избирателите.

И в Павел баня ще има вот за втори път между Станимир Радевски, издигнат от Обединение “ВМРО-Българско национално движение“, Партия Българска социалдемокрация, Партия АБВ /Алтернатива за българско възраждане/,Коалиция „Реформаторски блок и получил на първия тур 34,39% от гласовете и Иса Бесоолу от ДПС с 44,05% доверие от населението..

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram