В Павел баня избраха „Мис Полянка 2013“

Ds olil

За втора поредна година в Павел баня се проведе конкурсът за красота „Мис Полянка“, който е едно своеобразно продължение на спектакъла „Избор на Царица Роза“. Идеята се заражда сред малките ученици на СОУ „Христо Ботев“, които, завършили учебната година, организират едно събитие, в което се забавляват.Събитието повтаря концепцията на конкурсите, случващи се традиционно по време на Празниците на розата и минералната вода в цялата Розова долина, но тук и организаторите и участниците са малчугани.
Кандидатките в „Мис Полянка 2013“, която се проведе на открита тревна площ близо до централния площад в Павел баня, бяха пет.Те дефилираха в два кръга от конкурсната програма – спортно-елегантни облекла и официални тоалети. Водещите задаваха въпроси на участничките на база анкетните карти, които те предварително попълват.
Интересно е, че освен публиката, която гласува с покани, се отчитат и гласовете на специално жури, определено от децата, което преценява цялостното представяне на „кандидат-полянките“. Царица Роза – Павел баня 2012 – Камелия Милушева, присъства като официален гост на мероприятието и поздрави малките организатори за ентусиазма им.
. В края на миниспектакъла миналогодишната „Мис Полянка 2012″ – Ивка, тържествено предаде царската корона на Габриела Кънина, която бе избрана единодушно за „Мис Полянка 2013“. Нейни подгласнички останаха съответно Даниела Василева и Мартина Кушлева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram